Životní styl, 27. 4. 2023

Foto: Shutterstock

Také se občas divíte, jak je možné, že někteří lidé nemají snad nikdy hluboko na kapsy, mají úspory a umějí utrácet, zatímco vám se peníze vždycky hned rozkutálí, ani nevíte kam? Na to, jak hospodaříme se svými financemi, má vliv řada faktorů. Jedním z nich je i znamení zvěrokruhu, ve kterém jsme se narodili.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Která znamení jsou těmi šťastnými, co to s penězi umějí, i když nevydělávají balík?

Beran

Berani jsou velmi odhodlaní (někdy tvrdohlaví), ambiciózní, a když si něco usmyslí, dosáhnou toho. Mají vlastnosti přirozených vůdců – umějí strhnout ostatní, ale když je to třeba, dokáží se zastavit a naslouchat dobrým radám okolí. A to jsou pro hospodaření s penězi skvělé předpoklady!

Práce je pro ně velmi důležitá, představuje pro ně nejen obživu, ale i prostředek ke stabilitě, kterou ve svém životě tak potřebují. A týká se to i stability finanční. Ano, Berani jsou často dobrodružnými povahami, ale co se peněz týče, vždycky vědí, co dělají, a pokud riskují, moc dobře znají následky a málokdy se spálí. Což je v oblasti peněz rozhodně výhoda…

Býk

Býci milují stálost a bezpečí pro sebe i své nejbližší. A za tyto hodnoty se budou vždycky prát. Nemají rádi zbytečné riskování, nejsou zbrklí a stojí vždy nohama na zemi. I z tohoto důvodu jen málokdy zápasí s napjatým rodinným rozpočtem.

Zrozenci tohoto znamení nemusejí být zrovna milionáři, ale vždy se snaží, aby jejich nejbližší netrpěli nouzí. A tak není žádným překvapením, že se od většiny z nich mohou ostatní učit, jak si správně spořit. Práce je pro ně velmi důležitá, jsou skvělí podnikatelé a rozhodně se nepouštějí do vysoce rizikových transakcí. Své finance – podobně jako svůj život – drží pevně ve svých rukou.

Lev

Ačkoli by to u Lvů jen málokdo čekal, i oni se řadí mezi ta šťastná znamení, kterých jako by se peníze drželi. A to i přesto, že od přírody zbožňují nakupování a člověk má pocit, jako by se obklopovali neustále novými věcmi.

Jejich zdánlivá rozhazovačnost však není výsledkem bezhlavého utrácení – zrozenci ve znamení Lva moc dobře vědí, že aby se mohli rozmazlovat, musejí mít finance pod kontrolou. A právě toto vědomí je klíčové. Možná se může zdát trochu egoistické, ale ve skutečnosti je zárukou, že jen málokteří Lvi dřou celý život bídu s nouzí. Ať je jejich motivace jakákoli, s financemi to prostě umějí.

Panna

Lidé narození ve znamení Panny jsou vždy nohama na zemi, nejednají zbrkle, všechny kroky si vždy pečlivě promýšlejí. A oblast financí rozhodně není výjimkou. Většinou je neuvidíte utrácet horentní sumy, pokud nekupují něco, co opravdu potřebují.

I když jim osud občas nerozdá, co se peněz týče, ty nejšťastnější karty, vždycky se nakonec dokáží z nepříznivé situace dostat. Na někoho mohou působit upjatě, ale Panny moc dobře vědí, co dělají. Uvědomují si, že aby mohly žít „na vysoké noze“, musejí pro to něco udělat. I kdyby to znamenalo utáhnout na chvíli opasky. Jsou pro ně důležitější dlouhodobé cíle než krátkodobé potěšení a utrácení.

Zdroj: YourTango.com

Autor článku: Petra Chmelová