Testování, 5. 12. 2022

Foto: Redakce

Říká se, že vlasy jsou korunou krásy. Ovšem nejspíš není na světě žena, kterou by tato koruna nedokázala pořádně potrápit. Ať už bojuje s jemnými vlasy bez objemu, nezkrotnými kudrnami nebo prameny, které si dělají, co chtějí, bez ohledu na vynaložené úsilí. A protože naše redakce není žádná výjimka, i my si na své vlasy stěžujeme častěji, než je vychvalujeme. Ve snaze tuto skutečnost změnit jsme se rozhodly otestovat vysoušeč vlasů a kulmofén značky BaByliss. Jak to dopadlo?

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Co jsme testovaly: Kulmofén 4v1 BaByliss AS774Evysoušeč vlasů BaByliss D773DE z řady Hydro-Fusion

Kdo testoval: Testované „vychytávky“ jsme si tentokrát v redakci předávaly tři. V testerky se tak proměnily Petra, která má jemné a rovné vlasy, Bára s rovnými, ale hodně hustými a silnými vlasy, a Lenka, která má plnou hlavu vlnitých vlasů. Kulmofén i vysoušeč jsme tak vyzkoušely na každém typu vlasů. A jak se osvědčily?

Moderní technologie jako nepřítel potíží s vlasy

Všechny výrobky pro péči o vlasy BaByliss z řady Hydro-Fusion vynikají unikátní plazmovou technologií The Advanced Plasma Technology pro uhlazený a lesklý vzhled vlasů bez otravného krepatění. Technologie využívá duální iontový systém vyrovnávající vlhkost. Ten v sobě kombinuje kladné a záporné ionty, jež společně hydratují vlasy – a právě díky tomu eliminují jejich krepatění.

BaByliss

Popravdě řečeno jsem si před testováním nějak neuměla představit, co to může znamenat. O to víc mě zajímalo, co se stane, až vysoušeč a kulmofén vyzkouším,“ říká Petra. „Vzhledem k tomu, že mám hodně jemné vlasy, které i přesto, že jsou rovné, málokdy vypadají uhlazeně, mě ta představa, jak se jednoduše zbavím krepatění vlasů, hodně lákala.“

Jak ostatně dodává, pokud nemusí vypadat „reprezentativně“, prostě si vlasy po umytí jen tak vyfénuje nebo je nechá uschnout na vzduchu. „Efekt je prakticky stejný. A já popravdě nemám ráno čas stát 40 minut u zrcadla a rovnat každý vlásek, který se rozhodne žít si vlastním životem.“

V tom jí dává za pravdu i Lenka: „Hřeším na to, že mám vlasy hodně vlnité. Prostě je vysuším a neřeším. Pak jen závidím všem ženám, co mají krásně hladký a rovný účes. Jenže já bych rovnáním každý den strávila neúměrné množství času. Nemluvě o tom, že ve mně většina žehliček na vlasy, co jsem vyzkoušela, ve mně nezanechala dobrý dojem.

I když se může zdát, že jediná z testerek, která si nemá na co stěžovat, je se svými vlasy Bára, také není vždy spokojená. „Když máte vlasy jako hřebíky, silné a těžké, málokdy je dokážete přesvědčit, že by měly mít i jiný tvar. Kromě toho každé uhlazování znamená ztrátu objemu vlasů, takže jsou zplihlé a nakonec většinou stejně skončí v culíku,“ popisuje Bára.

Jak se tedy s našimi „vlasovými problémy“ vyrovnaly vysoušeč a kulmofén BaByliss z řady Hydro-Fusion?

Co všechno dokáže fén

Jako první se testování chopila Petra. „Z nás tří si na vlasy stěžuju asi nejčastěji, tak mi holky přenechaly první místo,“ směje se. „Fén mám doma klasický, takže pro mě byl novinkou difuzér, který je vedle úzkého nástavce u BaBylissu k dispozici v balení. Po zhlédnutí několika videí, jak difuzér používat, jsem se rozhodla mu svěřit svoje rovné a jemné vlasy. Napoprvé jsem sice moc úspěšná nebyla, ale po pár opakování jsem si na hlavě vytvořila jemné vlny, a hlavně dodala vlasům úžasný objem. Použití je rychlé a vlny působí hodně přirozeně, ne jako když si vlasy natáčíte klasickou kulmou,“ popisuje Petra. „Určitě mě příjemně potěšil i výkon fénu a fakt, že má 3 teplotní stupně a také chladné proudění vzduchu. Snažím se totiž svoje vlasy moc nevysoušet úplně horkým vzduchem.

BaByliss

Souhlasím s Petrou, jen přidám ještě jednu věc, kterou za sebe velmi oceňuji – že má vysoušeč 2,5metrový kabel. Vzhledem ke vzdálenosti zásuvky a zrcadla v naší ‚geniálně‘ řešené panelákové koupelně je to opravdu plus navíc,“ doplňuje Lenka.

BaByliss

Také Bára vyzkoušela na fénu BaByliss velký difuzér s plazmovým proudem. „S difuzéry jsem měla většinou problém, že po nich vlasy vypadaly, jako bych se vůbec neučesala. Ale tahle situace u testovaného vysoušeče nenastala. Vlasy zůstaly krásně hladké, i když získaly na objemu a struktuře,“ chválí.

Kulmofén: Doslova 4 v 1

BaByliss

Také druhý z testovaných výrobků BaByliss Hydro-Fusion navštívil koupelny všech tří testerek. Kulmofén disponuje 4 různými nástavci, a to pro vysoušení, uhlazení, narovnání a dodání objemu a tvaru. „Zaujalo mě, že se dá kulmofén používat i jako samotný vysoušeč vlasů, s tím jsem se setkala poprvé. I když účel splní a vlasy krásně vysuší, když jej srovnám s jeho druhým testovaným ‚bráchou‘, tedy klasickým fénem BaByliss, objektivně musím říct, že není tak účinný. Ale na druhou stranu – pokud bych měla k dispozici pouze kulmofén, určitě bych neměla problém si s ním vlasy vysoušet,“ popisuje Petra.

BaByliss

Nejvíc jsem se samozřejmě těšila na kartáč pro narovnávání vlasů,“ říká Lenka. „Chvíli nám tedy trvalo, než jsme i přes poctivé čtení návodu zjistily, po kterém sáhnout, ale nakonec jsme díky oficiálnímu videu výrobce, které se nám povedlo najít, identifikovaly, který bude ten pravý,“ směje se testerka. „Pak už je to snadné – vlhké vlasy po pramenech narovnáváte od kořínků ke konečkům. Nejenže se krásně vysuší, ale opravdu se i narovnají. Navíc vůbec nemáte pocit, že vlasy pálíte, což se mi stávalo u některých žehliček. Možná jsem hned neměla účes jako od kadeřníka, ale věřím, že to chce prostě jen cvik. A co tedy musím také ocenit, je rychlost, s jakou jsem i napoprvé zvládla vlasy narovnat,“ chválí Lenka.

BaByliss

Ani Báru kulmofén BaByliss nezklamal. „Co se nástavce pro tvarování a objem týče, s mými vlasy si poradil skvěle. Vlasy se daly u hlavy krásně ‚nadzdvihnout‘, a když jsem je trochu zafixovala lakem, vydržely poměrně dlouho. Takže určitě příjemné překvapení!“

BaByliss

A jak dopadl boj s krepatěním u Petry? „Byla jsem hodně skeptická, protože jsem vyzkoušela docela dost nejrůznějších speciálních kartáčů nebo žehliček, které slibovaly zaručené výsledky. Když máte hodně jemné vlasy, co všude poletují a nedrží tvar, ať děláte, co děláte, přestanou vás nejrůznější experimenty rychle bavit. Ale k mému překvapení je vyhlazení vlasů s nástavcem pro uhlazování jednoduché a rychlé. A hlavně opravdu účinné. Samozřejmě nemůžete čekat zázraky a je jasné, že když se po celém dni vracíte v listopadové mlze večer domů, vlasy se vrátí do své původní formy. Ale ten pocit z úžasně hladkých vlasů, který si užíváte celé hodiny předtím, je vážně skvělý,“ neskrývá nadšení (a také překvapení) Petra.

Vysoušeč vlasů BaByliss Hydro-Fusion D773DE

BaByliss

Klady:

  • vysoký výkon
  • dobře padne do ruky
  • velmi lehký
  • v balení dva nástavce – difuzér a úzký nástavec
  • 3 režimy nastavení teploty / 2 režimy nastavení rychlosti
  • chladné proudění vzduchu
  • odnímatelný zadní filtr pro snadné čištění
  • 2,5 m dlouhý napájecí kabel
  • vlasy vysuší, ale zároveň krásně uhladí
  • difuzér vykouzlí přirozené vlny a objem
  • vlasy vypadají zdravě

Zápory

  • vyšší pořizovací cena
  • není úplně cestovní (v menším zavazadle zabere docela dost místa), ale spíš pro domácí použití

Kulmofén 4v1 BaByliss Hydro-Fusion AS774E

BaByliss

Klady:

  • díky 4 nástavcům nahradí 4 samostatné výrobky
  • balení obsahuje nástavec pro vysoušení, uhlazování, narovnávání a dodávání objemu a tvaru vlasům
  • lehký, dobře padne do ruky
  • 2 teplotní úrovně
  • 2,5 m dlouhý napájecí kabel pro volnost a flexibilitu
  • chladné proudění vzduchu
  • iontová kontrola proti krepatění a pro vysoký lesk
  • vlasy nechává krásně vyhlazené
  • rovnání vlasů je rychlé a snadné
  • snadno vytvoříte objem a požadovaný tvar účesu
  • díky vysoušeči nemusíte na cesty přibírat i fén

Zápory

  • v návodu by se hodily i obrázky k odlišení nástavců (naštěstí je možné najít je na internetu)

Autor článku: Petra Chmelová; Foto: Redakce