Testování, 20. 5. 2024

Foto: Redakce

Jak na jaře stoupají teploty vzhůru, odhazujeme nejen bundy, ale většina z nás také mnohem více řeší, zda má dokonale oholené nohy a další partie. Protože – co si budeme nalhávat – to, co jsme v zimě nenápadně skryly pod oblečení, teď musí beze zbytku zmizet. Je tedy jasné, že testování Braun Skin i-expert IPL, který slibuje postupné odstranění chloupků prakticky natrvalo, nemohlo přijít v lepší čas.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Braun Skin i-expert IPL je navíc ojedinělý tím, že se jedná o plně propojený systém IPL, který se učí, přizpůsobuje a prostřednictvím mobilní aplikace synchronizované s IPL epilátorem poskytuje zpětnou vazbu v reálném čase.

Je to, jako byste měli v mobilu osobní kosmetičku, která přesně ví, jak přizpůsobit intenzitu energie, již přístroj vysílá, odstínu vaší pokožky, a která vás provádí celým procesem, na jehož konci je kůže bez chloupků až na celý rok,“ říká naše redaktorka Ivana, která se stala onou šťastnou testerkou, jež mohla Braun Skin i-expert vyzkoušet.

Braun Skin i-expert IPL

A proč jsme vybraly právě ji? „Jednak jsem po IPL technologii už nějakou dobu pokukovala a jednak jsem pro ni ideální kandidát – mám poměrně světlou pleť a tmavé vlasy a tedy i chloupky, takže například na rozdíl od mé kolegyně Andy, která je jako jediná z redakce přirozená a velmi světlá blondýna, na mě přístroj funguje skvěle,“ směje se Iva. A jak dodává, pokud člověk není od přírody blond nebo nemá zrzavé vlasy či velmi tmavý odstín kůže, nemusí se bát, že by IPL epilátor nemohl použít. Ostatně na obalu (i webových stránkách Braun Skin i-expert) je velmi přehledná tabulka, podle které se můžete řídit.

Překvapení v krabici

Braun Skin i-expert IPL

A jak se tedy epilátor Braun Skin i-expert IPL osvědčil během testování?

Už když rozbalíte krabici, dostanete pocit, že vás někdo bude hýčkat – v elegantním pouzdru se skrývá nejen samotný přístroj, ale také tři hlavice. Klasická, která je skvělá třeba na podpaží, potom široká, kterou oceníte při epilaci nohou, a nakonec přesná hlavice, jež je skvělá například při použití v obličeji,“ popisuje Ivana.

Co mě trochu překvapilo, byla i přítomnost klasického holicího strojku Venus – ale po nahlédnutí do návodu bylo jasno. Před použitím IPL technologie je potřeba dotčené partie pečlivě oholit,“ říká naše testerka.

Zajímavostí je také fakt, že Braun Skin i-expert není bezdrátový. „Člověk je dnes už tak zvyklý na to, že vše strčí do nabíječky, že mě kabel do zásuvky při prvním pohledu trochu zaskočil. Ale má dobrý důvod – výkon přístroje je díky připojení do sítě stabilní a nehrozí, že by se při použití vybíjel a intenzita záblesků slábla. Takže za mě jednoznačně výhoda,“ vyzdvihuje Ivka.

Pomocník v mobilu

Braun Skin i-expert IPL

V čem je ovšem (kromě revoluční technologie) Braun Skin i-expert unikátní, je propojení s aplikací, která představuje jakéhosi průvodce na cestě za hladkým tělem.

Je to vlastně nápověda v mobilu, která se přesně přizpůsobí tomu, co potřebujete. Jednoduše ji stáhnete, propojíte s přístrojem a pak už jen postupujete podle aplikace. Navíc vám připraví i plán ošetření, takže na další nezapomenete a bude přesně vědět, jak jste v ‚boji s chloupky‘ daleko. Prostě se nestane, že byste najednou s přístrojem v ruce tápali a nevěděli, jak pokračovat. Za mě jako naprostého začátečníka, který se s technologií IPL setkal poprvé a přistupoval k ní zpočátku obezřetně, je to naprostá bomba,“ neskrývá nadšení Ivana.

Rychle a bezbolestně

Braun Skin i-expert IPL

Tím ovšem výjimečnost Braun Skin i-expert IPL nekončí. „Samozřejmě nejdůležitější je technologie IPL, se kterou přístroj pracuje. Systém IPL se vlastně v reálném čase přizpůsobuje vaší pokožce, zaznamenává její odstín a jemu okamžitě přizpůsobuje intenzitu IPL. Takže je používání Braun Skin i-expert naprosto bezpečné,“ popisuje Iva s tím, že k šetrnosti přístroje přispívá i vestavěný UV filtr.

Co se samotného používání týče, nejvíc nadšená jsem byla z možnosti plynulého pohybu při epilaci. Vždycky jsem si myslela, že se IPL epilátory používají tak, že přístroj přiložíte, spustíte záblesk, posunete na další místo… Nedovedu si představit, kolik času by zabrala takhle postupná epilace nohou. Ale s Braun Skin i-expert můžete přístrojem po těle plynule pohybovat díky ultra rychlým zábleskům. Zmíněné nohy vám zaberou doslova pár minut,“ líčí nadšeně Ivana. „To je za mě asi největší plus.

Braun Skin i-expert IPL

A jak na IPL záblesky reagovala Ivina pokožka? „To bylo další překvapení. Mám poměrně citlivou kůži, především v podpaží a tříslech, takže jsem počítala s tím, že bude ošetření IPL pálit nebo se po něm objeví nějaké potíže, ale nic z toho nenastalo. Ano, na některých místech záblesk jakoby cítíte, ale rozhodně se nejedná o nic bolestivého. A pleť může být chvíli červená, ale za chvíli je všechno v pohodě. Asi bych s čerstvě epilovanou kůží nevyrážena na slunce, ale jinak mě žádné omezení nenapadá,“ popisuje naše testerka s tím, že jí osobně po epilaci vyhovovalo tělové mléko s aloe vera.

A jaký je tedy verdikt?

Braun Skin i-expert IPL

Moje první setkání s IPL epilátorem nemohlo dopadnout lépe. Mám ho necelý měsíc a zdá se mi, že se růst chloupků výrazně zpomalil a na některých místech nejsou ani tak husté. Takhle rychlý pokrok jsem ani nečekala. Pochválit musím i aplikaci Braun Skin i-expert, která vážně působí jako osobní poradce a kosmetička v jednom. Celkově je přístroj intuitivní, líbí se mi, že se tak do detailu myslelo i na bezpečnost. A jeho elegantní vzhled je taková pomyslná třešnička na dortu,“ uzavírá naše redaktorka Ivana.

Braun Skin i-expert IPL

Braun Skin i-expert IPL

Klady

  • technologie IPL se při používání přizpůsobuje odstínu pokožky
  • snadné používání
  • bezpečný a bezbolestný i v citlivých oblastech
  • bezplatná aplikace, která umí provést celým procesem epilace
  • tři hlavice, díky kterým je možné Braun Skin i-expert použít doslova na celé tělo
  • viditelné výsledky již po 3 týdnech, hladká pokožka může vydržet až 1 rok
  • intuitivní používání, které zvládne i naprostý začátečník
  • připojení do zásuvky zajišťuje stabilní sílu záblesků
  • praktické a elegantní pouzdro nejen na cestování
  • povedený design (skvěle padne do ruky a dobře vypadá)

Zápory

  • vyšší pořizovací cena, nicméně stále několikanásobně nižší než ošetření v salonech

Celkové hodnocení: 98 %

Autor článku: Petra Chmelová; Foto: Redakce