Testování, 27. 10. 2023

Foto: Redakce

Možnost otestovat jeden z nejmodernějších holicích strojků Braun dostala pánská část našeho týmu. A vzbudila větší zájem, než jsme čekaly. Jak se tenhle „Rolls-Royce“ mezi elektrickými holicími strojky vedl a proč našemu testerovi připomínal vynálezy z budoucnosti?

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Co jsme testovali: Holicí strojek Braun Series 9 Pro+ Wet & Dry se stanicí SmartCare 6v1 a nabíjecím pouzdrem PowerCase

Kdo testoval: Z našich dvou mužských kolegů nakonec vyhrál programátor Radek. Za ty roky, co ho známe, jsme na jeho tváři viděli už vše – od hladkých lící přes (jak sám říká) ne zcela lichotivý knírek v rámci akce Movember až po strniště pomalu přerůstající v plnovous. Na testování byl tedy ideálním kandidátem.

Strojek s vlastní stanicí

Elektrický holicí strojek Braun řady Series 9 PRO+ slibuje dokonale hladké oholení díky pěti dokonale synchronizovaným holicím prvkům, které si poradí i s velmi nepoddajnými vousy nebo 7denním strništěm. Navíc obsahuje vestavěný zastřihovač ProTrimmer, který s chirurgickou přesností zajistí oholení jakýchkoli kontur a poradí si dokonce i se zastřižením kníru nebo kotlet. A to zdaleka není vše!

„Musím uznat, že holicí strojek působí opravdu impozantně. A nikdy by mě nenapadlo, že tohle slovo ve spojitosti s nějakým strojek použiju,“ směje se Radek. „Už rozbalování krabice znamenalo jedno velké překvapení. Kromě samotného strojku a pouzdra, což je celkem standardní výbava, obsahuje i SmartCare stanici, která strojek nejen nabíjí, ale dokonce i čistí. A s tím jsem se setkal opravdu poprvé.

Právě stanice SmartCare 6v1 je zcela revolučním „vynálezem“. Zajišťuje totiž, aby byl strojek po každém použití zase jako nový – kromě dobití provede i jeho kompletní očistu, promazání a osušení. „Myslím, že nemá cenu si cokoli namlouvat – většina z nás strojek po použití maximálně rychle opláchne pod kohoutkem a uloží zpátky do skříně nebo pouzdra. A to nejspíš neprospívá ani strojku, ani kůži při dalším holení. Takže fakt, že máte k dispozici stanici, která se o ‚servis‘ strojku postará za vás, je naprosto skvělé,“ komentuje Radek.

Kouzelné pouzdro

Dalším doplňkem, který zajišťuje holicímu strojku Braun Series 9 PRO+ výjimečnost, je mobilní nabíjecí pouzdro PowerCase. To strojek nejen ochrání například na cestách, ale navíc díky integrované lithium-iontové baterii prodlouží dobu jeho provozu až o 50 procent.

S něčím podobným jsem se setkal maximálně u elektrického zubního kartáčku, ale u holicího strojku jsem nabíjecí pouzdro viděl poprvé. Přitom je to vlastně úžasný nápad! Člověk nemusí na cestách neustále hledat a tahat z kufru kabely kvůli dobíjení strojku,“ popisuje náš tester.

Samotná výdrž holicího strojku na jedno nabití je také příjemným překvapením – 60 minut nepřetržitého provozu znamená v praxi více než týden holení bez nutnosti nabíjení. To oceníte především na cestách, kde s sebou nemáte dobíjecí a čisticí stanici. Zmíněné pouzdro pak výdrž baterie ve strojku prodlouží až na 90 minut.

Opravdová zkouška na jedničku

A teď už k samotnému holení – jak se Radkovi strojek osvědčil v „plném zapojení“?

Testování jsem začínal s několikadenním strništěm, abych strojku opravdu nic neulehčil,“ směje se náš programátor. „Příroda mě navíc vybavila docela hustým porostem a tvrdými vousy, takže to byla opravdu zatěžkávací zkouška. A dopadla vážně na jedničku!“

Strojek Braun je vybavený technologií AutoSense a zaručuje 10 000 sonických vibrací, takže si poradí i s opravdu hustými vousy. Výkyvná hlavice pak zajistí hladké oholení i těm nejméně přístupným místům na krku či pod bradou.

Holení bylo strašně snadné a bez jakýchkoli ‚zádrhelů‘. Strniště nebyl problém, prakticky stačil jeden, v některých místech maximálně dva tahy, a bylo po vousech. Určitě oceňuji absenci nepříjemného tahání při holení,“ popisuje Radek. „Potvrdit můžu i to, že se hlavice skvěle přizpůsobuje i na krku. Holení je krásně ‚měkké‘, jinak to snad ani popsat nejde.“

Jako přístroj z budoucnosti

Vlastně mě až překvapilo, jak hladké oholení je se strojkem možné. To tedy ocenila hlavně moje přítelkyně,“ usmívá se náš tester.

Holicí strojek Braun Series 9 PRO+ je voděodolný, a tak jej můžete používat na suché i mokré holení. „Já jsem osobně spíše příznivcem holení ‚nasucho‘, ale určitě bych se nebál ani vzít si strojek třeba do sprchy,“ říká Radek.

A jaký je Radkův konečný verdikt?Velké překvapení, velké nadšení. Musím říct, že tohle byl asi nejlepší holicí strojek, co jsem kdy na sobě použil. Obří plus je podle mě dobíjecí a čisticí stanice – udělá spoustu práce za vás. Oholení je vážně dokonalé, přesně jak slibuje výrobce. Oceňuji, že strojek přesně padne do ruky a je tak akorát těžký – rozhodně je tak akorát lehký na manipulaci, ale zase ne příliš lehký, aby nedostatečně klouzal po tváři. Cestovní nabíjecí pouzdro je pak takovým bonusem navíc,“ popisuje Radek. „Měl jsem při testování trochu pocit, že zkouším nějaký strojek z budoucnosti – jako když jsme si v dětství představovali, jak bude vypadat svět v 21. století. Kdybychom si představovali holicí strojek, nejspíš nějak takhle,“ uzavírá se smíchem.

Holicí strojek Series 9 PRO+ Wet & Dry se stanicí SmartCare 6v1 a nabíjecím pouzdrem PowerCase

Klady

  • Hladké a přesné oholení během pár tahů.
  • Výkyvná hlavice se dokonale přizpůsobí v těžko dostupných místech.
  • Poradí si i se 7denním strništěm díky 5 synchronizovaným holicím prvkům.
  • Obsahuje vestavěný zastřihovač ProTrimmer pro precizní zastřižení kotlet nebo kníru.
  • Oholí jedním tahem i velmi husté či tvrdé vousy.
  • Revoluční dobíjecí a čisticí stanice SmartCare 6v1 se o strojek dokonale postará po každém použití a prodlouží tak životnost břitů.
  • Mobilní nabíjecí pouzdro PowerCase s vestavěnou baterií zajistí až 90 minut holení bez dobíjení. Pouzdro navíc dokáže strojek nabíjet až 6 týdnů bez nutnosti zapojení do zásuvky.
  • Na jedno nabití vydrží strojek díky výkonné lithium-iontové baterii až 60 minut nepřetržitého provozu.
  • Strojek je vhodný na suché i mokré holení.

Zápory

  • Stanice SmartCare je poměrně velká, počítejte tedy s nutností udělat jí v koupelně místo.
  • Poměrně krátký přívodní/dobíjecí kabel – možná budete déle hledat vhodnou zásuvku.
  • Dobíjecí cestovní pouzdro není kvůli baterii nejlehčí (nicméně jeho výhody tento zápor hravě vyváží).
  • Vyšší pořizovací cena (nicméně pochopitelná vzhledem k příslušenství, kvalitě a životnosti strojku).

Holicí strojek Braun Series 9 PRO+ koupíte ZDE.

Štítky: testování

Autor článku: Petra Chmelová; Foto: Redakce