Testování, 9. 12. 2022

Foto: Redakce

Redakční testování u nás většinou probíhá v ženské režii. Ale tentokrát jsme chtěli udělat radost i svým mužským kolegům, a tak jsme se zaměřili přímo na ně – testovaným výrobkem se totiž stal multifunkční zastřihovač Braun. Jak si vedl?

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Co jsme testovali: multifunkční zastřihovač 10v1 Braun MKG7330 s 8 nástavci a holicím strojkem Gilette ProGlide

Kdo testoval: Testovaný zastřihovač jsme svěřili kritickému oku našeho grafika Honzy a programátora Radka (vzhledem k tomu, že se testoval zastřihovač a že jej každý z testerů používal na něco jiného, rozdělili si kluci nástavce tak, aby každý z nich vyzkoušel jiný).

Od hlavy k patě

Zastřihovač Braun MGK7330 se po právu pyšní označením multifunkční. Poradí si s vousy o jakékoli délce, zastřihne vlasy, upraví chloupky na těle, a to včetně těch v nose či uších. Navíc je doplněný holicím strojkem Gilette ProGlide se dvěma hlavicemi pro přesné a hladké oholení. Vzhledem k tomu, že nástavců a hlavic je u zastřihovače osm, neměli naši testeři problém rozdělit si je.

Na rozdíl od Radka nenosím vousy, takže jsem si pro sebe zabral holicí strojek. Vyzkoušet jsem se rozhodl i nástavec pro zastřihování chloupků v nose, ten pro mě byl úplnou novinkou. A pak klasickou zastřihovací hlavici vhodnou i pro úpravu chlupů na těle,“ popisuje Honza.

U Radka byl výběr nástavců jasný. V rámci testování se totiž rozhodl obětovat i své vousy. „Ne že bych měl dlouhý plnovous, ale v listopadu jsem se rozhodl v rámci Movemberu ozdobit tváře nejen knírem, ve kterém vypadám hodně divně, ale i delšími vousy. Takže jsem mohl zkoušet, jak se s různými nástavci zkracují. Navíc jsem otestoval i nástavec na tvarování kontur vousů,“ popisuje „zarostlejší“ z obou testerů, programátor Radek.

A jak se pánové testování doslova na vlastní kůži zhostili?

Rychle, hladce, jednoduše

Honza měl testování o něco snazší. „Vzhledem k tomu, že se vlastně holím každý den ráno, mám v tom docela praxi,“ směje se. Jak ale dodává, i když má doma starší model holicího strojku Gilette, testovaný ProGlide vyzkoušel poprvé. „Má výkyvnou hlavici, která se dobře přizpůsobuje všem tvarům obličeje, ale na druhou stranu člověk nemá pocit, že si dělá, co chce. Holení je rychlé, bez pořezání a opravdu hladké, což si pochvalovala hlavně manželka. Na druhou stranu mě moc nepotěšilo, když naznačovala, že právě díky výkyvné hlavici by byl strojek šikovný třeba i na holení nohou. Asi si ho budu muset schovávat!“

Ostatně Honzova žena Adélka s testováním také pomáhala. Ne přímo na sobě, ale jako „asistentka“ při zkoušení zastřihovací hlavice. „Jednou za čas potřebuji zastřihnout vlasy vzadu na krku. Používám, tedy spíš Áda, takový v podstatě historický zastřihovač, co jsem si pořídil snad ještě na škole. Není už zrovna nejostřejší a docela tahá, takže určitě nadešel čas na změnu. Se zastřihovačem od Braun to šlo hladce a bez tahání. To hodně oceňuji,“ chválí Honza. A jak dodává, zastřihovač se dá samozřejmě použít i na chloupky na těle.

Ovšem největší výzvou byl pro něj nástavec na zastřihování chloupků v nose. „Nic takového jsem zatím nevyzkoušel, takže první pokusy byly hodně opatrné. Nakonec vše ale proběhlo úplně bez problémů. Žádné tahání nebo bolest, prostě jednoduché zastřižení,“ popisuje Honza.

Delší, kratší, nejkratší

To Radek se – vzhledem k movemberovskému pokrytí tváří – do testování pustil opravdu se vším všudy. „Postupně jsem měnil nástavce od toho pro delší vousy až po kraťoučké strniště. Použití je jednoduché a vousy se rovnoměrně zastřihnou, což oceňuji,“ chválí Radek. „Zvláště strniště je občas těžší udržet, aby to nevypadalo, že člověk pelichá, ale s 2milimetrovým nástavcem to nebyl problém.“

Nástavce se ostatně dají použít i na vlasy, ale na to si náš tester netroufal. „Pro zručnější muže, kteří chtějí mít vlasy zastřižené na určitou délku je Braun MGK7330 ideální. Já mám účes trochu složitější a netroufl jsem si do něj zasahovat. I když přítelkyně se jako amatérská kadeřnice nadšeně nabízela,“ směje se Radek.

O zábavu ale měla přítelkyně Dana i děti postaráno, když se Radek rozhodl vyzkoušet nástavec pro konturování a přesné zastřihování vousů. „Aspoň na vlastní oči zase viděly, proč tatínek nenosí knír. Ale rozhodně musím říct, že přesnost zastřihovače je skvělá. Člověk nemusí být holič, aby s jeho pomocí vytvořil kontury nebo nejrůznější tvary. Myslím, že do krátkých vlasů by někdo zručný s tímto nástavcem dokázal vykouzlit i vzory,“ popisuje Radek.

Vychytávky, co potěší

Kromě samotných nástavců se oba naši testeři shodli, že multifunkční zastřihovač 10v1 Braun MGK7300 nabízí i další výhody.

Za mě je určitě velkým plusem výdrž. Zastřihovač je nabitý za hodinku a v provozu vydrží 100 minut. O tom se mému staršímu ‚přístroji‘ ani nezdá,“ říká Honza.

Radek si zase pochvaluje umístění tlačítka on/off na zastřihovači. „Umístění na horní straně je podle mě šťastnější než na spodní, kde ho má řada zastřihovačů. Vzhledem k tomu, že právě na spodní straně má člověk při držení přístroje často palec, nemůže se u Braun MGK7330 stát, že si uprostřed zastřihování strojek omylem vypne,“ vyzdvihuje druhý z testerů.

Oba se pak shodují na snadné údržbě zastřihovače. „Díky tomu, že je voděodolný, můžete jej propláchnout pod vodovodem. A ti, kdo se holí ve sprše, tuhle vlastnost také určitě ocení,“ popisuje Radek.

Nabíjení multifunkčního zastřihovače Braun je také snadné – s pomocí nabíjecího stojánku, do kterého přístroj jednoduše postavíte a zapojíte do zásuvky. „Já jsem pak stojánek použil i pro samotné umístění zastřihovače v koupelně. Tedy samozřejmě po jeho odpojení ze sítě,“ doplňuje Honza.

Multifunkční zastřihovač 10v1 Braun MGK7330, s 8 nástavci a holicím strojkem Gillette ProGlide

Klady:

  • bohaté příslušenství: hřeben pro úpravu těla a citlivou pokožku, hřebeny s délkou střihu 1 a 2 mm, 3 až 11 mm, 13 až 21 mm pro úpravu vousů a vlasů, zastřihovač chloupků v nose a uších, precizní zastřihovací hlava pro kontury, nástavec pro péči o tělo a zastřihování
  • v balení najdete i holicí strojek Gilette se dvěma hlavicemi, čisticí kartáček, nabíjecí stojánek a měkké cestovní pouzdro
  • použijete jej skutečně od hlavy až k patě
  • jednoduché ovládání, které zvládne i začátečník
  • široká hlavice zastřihovače, takže je holení rychlejší
  • velmi ostré zastřihovače
  • bezpečné používání
  • praktické umístění tlačítka on/off na vrchní straně
  • je voděodolný, takže se dobře čistí a může se používat ve sprše
  • rychlé nabíjené (plné nabití za 1 hodinu)
  • dlouhá výdrž (až 100 minut zastřihování)

Zápory:

  • kabel u nabíječky není nejdelší, takže se může stát, že budete chvíli hledat vhodnou zásuvku
  • holicí strojek i zastřihovač si může v nestřežené chvíli „vypůjčit“ i partnerka

Štítky: testování

Autor článku: Petra Chmelová