Životní styl, 11. 12. 2022

Foto: Shutterstock

Možná jste ještě nenarazili na muže či ženu, se kterými byste si byli souzeni. A možná jste naopak narazili na člověka, s nímž jste si prostě nerozuměli, ať jste se snažili jakkoli. Příčin může být spousta – rozdílný pohled na svět, neslučitelné hodnoty… A možná nejsou „kompatibilní“ vaše znamení!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Která znamení musejí na svém vztahu pořádně pracovat, aby v něm udržela jiskru a lásku? Která mají nejvíce předpokladů ke smutnému konci? Mezi následujícími osmi dvojicemi to dokáže pořádně skřípat!

Beran a Býk

Beran je válečník, miluje akci, rád soupeří… Býk zbožňuje dlouhé večery u oblíbeného seriálu s dobrým jídlem na klíně. A tak zatímco Býk nedokáže pochopit, za čím se jeho protějšek pořád tak žene, Beran se s ním k smrti nudí. Oba musejí ve vztahu vsadit na spoustu kompromisů – a bohužel se často stává, že je taková nekonečná snaha velmi rychle vyčerpá a své partnerství raději „odpískají“. Pokud se ale dokáží respektovat a podporovat, mají naději.

Býk a Střelec

Zatímco Střelec miluje svobodu a nespoutanost, Býk má rád věci pěkně uspořádané, bezpečné a hraje podle pravidel (i když to mohou být ta jeho). Býk se snaží svého partnera „zahrnout“ do svého světa, Střelec se ale cítí takovým jednáním příliš spoutaný. A aby to neměla tak snadné, obě znamení jsou přesvědčená, že jejich cesta je ta nejlepší. Aby jejich vztah vydržel, musel by se Býk vzdát části své majetnickosti a Střelec pochopit, že ho Býk nechce omezovat, ale pečovat o něj.

Blíženci a Štír

Tahle kombinace může být také pořádně výbušná. Mozek Blíženců je neustále „v pohybu“ – dokáží řešit spoustu problémů najednou, milují rozmanitost… To Střelci se naopak rádi soustředí na jedno téma a chtějí jej prozkoumat do hloubky. Pro Blížence je Štír pedant a puntičkář, pro Štíra jsou Blíženci moc nespoutaní a blázniví. Tahle odlišnost bohužel není nejlepším základem pro vážné konverzace, kterým se nevyhne dřív či později žádný vztah. Řešení? Oba partneři musejí mít stejný smysl pro humor, který jim pomůže vyřešit všechny frustrace.

Rak a Vodnář

Zatímco Rak je velmi emotivním znamením, Vodnář je spíše uzavřeným intelektuálem. Jejich vztah vypadá, jako by oba mluvili úplně jiným jazykem. Pro Raka je jeho protějšek příliš odtažitým a chladným, Vodnář zase pohlíží na Raka jako na „hysterku“, co nedokáže ovládat své pocity. Oba mají ale světlou stránku, jež je může zachránit. Rak je velmi pečujícím znamením, které pro svého partnera/partnerku udělá všechno na světě. A Vodnář je zas tím, kdo se jen tak nevzdává a snaží se druhým porozumět, zvláště v lásce.

Lev a Panna

Panna touží po pořádku, dokonalosti, nemá problém říkat pravdu a ani ji slyšet, je skromná. To Lev miluje obdiv, nemá rád kritiku a dost často bojuje se svým egem (stejně tak jako s ním bojuje i jeho okolí). A tak se tahle znamení navzájem jen málokdy okouzlí. A když ano, mají cestu ke šťastnému vztahu pořádně složitou. Ale ne nemožnou! Pokud si toho druhého pustí k tělu, mohou si být vzájemně prospěšní – Panny se mohou naučit být trochu svobodomyslnější a Lvi naopak více „uzemnění“.

Panna a Vodnář

Další z dvojic, které musejí na vztahu pracovat víc než jiné. Důvod? Oba se na svět dívají úplně jinak. Vodnář je svobodomyslný a tak přistupuje i k řadě problémů. A i když zjistí, že udělal chybu, nijak to jím neotřese. Panna vše analyzuje, podrobuje kritickému pohledu a neustále se snaží učit ze svých omylů. Co je ale spojuje a může jejich vztah zachránit, je skutečnost, že jsou obě znamení intelektuálně založená, dokáží druhým prokazovat respekt a nesnaží se je omezovat.

Váhy a Štír

Tahle znamení jsou jako voda a oheň. Váhy si zakládají na taktu, zdvořilosti, slušnost je pro ně důležitou hodnotou. To pro Štíra je důležitá upřímnost a otevřenost – neváhá nahlas říkat i nepříjemnou pravdu, dokonce i v situacích, kdy se to úplně nehodí. Váhy tak považují svůj protějšek za hrubý a nevychovaný, Štír má naopak pocit, že se Váhy snaží všechno až příliš „zametat pod koberec“ a nejsou upřímné. Jejich jedinou záchranou může být, pokud Štír pochopí, že občas může být diplomacie výhodnou strategií, a Váhy se přestanou bát pokaždé, když jejich partner otevře pusu, a nechají ho řešit věci po jeho.

Štír a Střelec

Štír miluje stabilitu, Střelec touží po svobodě za každé situace. Štír je vášnivý a často i pořádně žárlivý, Střelec žárlivost nenávidí – tak vášnivě, jak je jen schopný. Nemá rád, pokud se jej někdo snaží „vlastnit“. A Štír považuje lásku za velmi majetnický vztah. Ačkoli se na první pohled zdá, že je jejich vztah odsouzen k zániku, pokud v sobě najdou dostatek vzájemného respektu a naučí se spolu vycházet podle hesla „žít a nechat žít“, pak mají i oni naději na šťastný život. I za cenu nekončící snahy o porozumění a pořádné práce zachránit svou lásku.

Autorský článek

Další info: YourTango.com; PinkVilla.com

Autor článku: Petra Chmelová