Životní styl, 2. 10. 2022

Foto: Shutterstock

Dá se říci, které ze znamení vás nejpravděpodobněji podvede? Tak jednoduché to není, i když existují statistiky, které vám na tuto otázku odpovědí. Pravdou nicméně je, že některá znamení mají vzhledem k souboru vlastností, jimiž je hvězdy vybavily, k nevěře blíže než jiná. A co teprve k jejímu zatloukání!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Tak jako se nevěry občas dopustí i lidé, kteří jsou celý život přesvědčení, že by se k něčemu takovému nepropůjčili, tak také platí, že znamení, jež vévodí zmíněným žebříčkům i našemu seznamu, mohou být svému partnerovi/své partnerce zcela věrní. Proto rozhodně nepanikařte, pokud sebe nebo svou drahou polovičku najdete v našem článku. O tom, zda vás někdo podvede, rozhoduje víc než jeho datum narození. To může pouze napovědět, zda má daný člověk pro takové chování více předpokladů než jiný. A zda je využije, už je jen a jen na něm.

Pojďme se tedy podívat, která znamení „vyhrávají“ nejen v nevěře, ale i jejím utajování.

Beran

Znamení Berana je ovládáno Marsem – a ten je planetou vášně, sexuality, ale také agrese. Zrozenci tohoto znamení se často dopouštějí nevěry bez rozmyslu, z čistého impulsu, který jako by na chvíli zastínil jejich rozumovou stránku. Tak jako rychle „vzplanou“, tak jejich vášeň rychle opadne. Jejich nevěra má tedy často podobu „úletu“, nikoli dlouhodobého mimopartnerského vztahu.

Co se utajování nevěry týče, Berani rozhodne nepatří ke znamením, jež by měla potřebu se k záletům přiznávat. Jejich oficiální partner či partnerka nedostane často ani příležitost k jakémukoli podezření – krátkodobé románky se zkrátka utajují lépe než milenecké vztahy. Pokud jsou ale konfrontováni s důkazy, nechodí Berani dlouho okolo horké kaše, nehledají výmluvy a nezatloukají.

Blíženci

Jejich znamení symbolizuje dualitu – a tak není žádným velkým překvapením, pokud se jejich touha po „zdvojování“ dotkne i jejich partnerského vztahu. Ale pozor! Zrozenci tohoto znamení nevěru většinou neplánují. Vzhledem ke své společenskosti, v jejímž rámci dokonale okouzlují své okolí a rádi se nechávají okouzlovat, prostě občas zajdou dál, než by se slušelo (a často i než by sami chtěli).

Pokud se Blíženci dopustí nevěry, jsou přímo mistry v jejím utajování. A jestliže jejich tajemství „praskne“, využijí naplno svůj dar vymluvit se prakticky ze všeho. Při konfrontaci vám řeknou přesně to, co chcete slyšet, přesvědčí vás, že jste středobodem jejich vesmíru (a většinou to tak skutečně je), takže buď přestanete zvěstem o podvádění věřit, nebo svému Blíženci odpustíte…

Váhy

Znamení Vah provází celý život hledání rovnováhy. Přemýšlíte, jak můře rovnováha souviset s nevěrou? Jednoduše – zrozenci tohoto znamení sice věrnost vyznávají jako jednu ze základních hodnot a málokdy ji poruší, ale pokud začnou cítit, že jim ve vztahu s partnerem/partnerkou něco chybí, začnou hledat jinde. Podvádění u nich není prvoplánové nebo předem zamýšlené.

Když už se Váhy nevěry dopustí, jsou většinou zaplaveny výčitkami svědomí. A protože vše je u nich o rovnováze, představa, že by se k podvádění přiznaly a zranily nevěrou i partnera/partnerku, je pro ně zcela zapovězená. Pokud nevěra „praskne“, budou se snažit nejprve zapírat, co to jde. Tváří v tvář důkazům ale přiznají pravdu. Mimochodem, často jsou to právě Váhy, které dokáží vztah (hlavně díky svým diplomatickým schopnostem) zachránit i přes svůj „přešlap“.

Štír

Zrozenci tohoto znamení – podobně jako Váhy – nemají nevěru „v krvi“. Dopouštějí se jí v okamžiku, kdy cítí, že se jejich vztah s partnerem/partnerkou začíná rozpadat, že se navzájem vzdalují, případně pokud jim jejich milovaný/milovaná nějak ublíží. Většinou nevyhledávají krátkodobé zálety, častěji udržují milenecký poměr, který jako by jim měl nahradit stávající partnerství.

Co ovšem Štíři umějí, je udržet tajemství. A tak není divu, že se jejich nevěra jen málokdy provalí. Jsou přímo mistři v zahlazování stop, jejich partner/partnerka často celé měsíce či roky vůbec netuší, že se něco děje. Dokonce i když dojde na „lámání chleba“ a Štír je konfrontován s důkazy, ještě to neznamená, že se k nevěře přizná.

Zdroje: YourTango.com; Cosmopolitan.com

Autor článku: Petra Chmelová