Životní styl, 21. 8. 2022

Foto: Shutterstock

Každý z nás už se určitě párkrát za život přistihl, jak žárlí na svého partnera či svou partnerku. To není nic divného, občasná žárlivost je přirozenou součástí každého vztahu, a pokud se z ní nestane nebezpečný zlozvyk, který vzájemnou lásku zcela umoří, neděje se nic hrozného.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Zatímco někteří lidé pocity žárlivosti zažijí jen párkrát za život, jiní se jimi trápí o něco víc. Která tři znamení k ní dostala vlohy přímo od hvězd?

Býk

Býci dokáží být pořádně majetničtí. A platí to jak pro věci materiální, tak i pro ty ostatní. Lásku nevyjímaje. Není to ale majetnickost jen v negativním slova smyslu – snaží se za každou cenu své vyvolené či svému vyvolenému zabezpečit život plný luxusu a pohodlí. Problém by ovšem mohl nastat, pokud by začali svou drahou polovičku počítat mezi své trofeje, tedy považovat ji za něco, co jim patří.

V takovém případě se žárlivost může objevit i v situacích, kde byste ji nečekali. Býci podvědomě touží po tom, aby veškerá pozornost jejich partnera či partnerky byla vždy upřená na ně, aby jim jejich milovaní prokazovali svou lásku a věnovali jim pozornost v každé situaci. A to pro druhé může být občas vyčerpávající. Nicméně není třeba propadat zoufalství – i Býci se nakonec dokáží naučit svou žárlivost zvládat. I když to občas znamená, že od života dostanou několik bolestivých lekcí…

Lev

Zrozenci znamení Lva jsou hrdí, sebevědomí a milují, když jsou středem pozornosti. To platí i pro lásku – potřebují mít pocit, že jsou pro svého partnera/svou partnerku středobodem vesmíru, nejdůležitější osobou na světě. Pokud o tom začnou jen trochu pochybovat, může nastat problém.

V okamžiku, kdy u nich zahlodá žárlivost, jako by je někdo úplně vyměnil. Ze sebevědomého krále se změní v pochybujícího lvíčka, který sám neví, jak si se situací poradit. Žárlivost, i když jim je vlastní, jim totiž vůbec není příjemná, protože znamená zásah do jejich ega. Namísto vřelého a vášnivého člověka máte vedle sebe někoho, kdo vám ve vlastní obraně neváhá ublížit. Naštěstí Lvi neradi setrvávají dlouho v nepříjemných pocitech a dají se snadno přesvědčit, že jejich žárlivost nemá reálný základ.

Panna

Jedince narozené v tomto znamení má spousta lidí za spíše chladné realisty, a tak si je s výbuchy žárlivosti málokdo spojuje. To je ale velký omyl – Panny vůbec nejsou bez citů, právě naopak. Samy na sebe jsou velmi náročné a stejné nároky pak přenášejí i na své nejbližší. Pokud by dostaly pocit, že se jim jejich partner/partnerka nevěnuje tak, jak by si představovaly, problém je na světě.

Do karet zrozencům ve znamení Panny nehraje ani fakt, že často bojují s vlastním nepříliš velkým sebevědomím a obecně mají tendence dívat se na svět spíše pesimisticky. Jejich vlastní představivost pak díky tomu dokáže divy a může se stát, že vidí věci, které vůbec nejsou pravda. Jejich žárlivosti si jejich protějšek zprvu nemusí všimnout, Panny ji úspěšně drží v sobě a trápí se samy, ale po čase ji začnou nepříjemně projevovat navenek. Naštěstí nic není ztraceno – Pannám zkrátka trvá déle, než někomu začnou zcela věřit. Ale jak zjistí, že žárlily zbytečně, nebude po nepříjemných pocitech ani památky.

Zdroje: Yourtango.com; PureWow.com

Autor článku: Petra Chmelová