Životní styl, 28. 8. 2022

Foto: Shutterstock

Všimli jste si někdy, že existují lidé, kteří jako by měli talent na vztahy, a jiným ono pohádkové „a žili šťastně až do smrti“ ne a ne vyjít, ať se snaží sebevíc? Důvodů může být spousta – od naučených vzorců z dětství přes negativní zkušenosti z předchozích vztahů až po znamení, ve kterém se narodili.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Následující čtyři znamení totiž do vínku nadání na dlouhodobé vztahy nedostala. Ne že by neměla šanci najít štěstí a lásku po boku partnera či partnerky, ale bude je to stát mnohem více úsilí než zrozence jiných hvězdných konstelací…

Beran

Staré české úsloví „tvrdohlavý jako beran“ zrozence tohoto znamení vystihuje velmi přesně. Snaha za každou cenu prosadit svou, neochota ustoupit nebo dělat kompromisy a přizpůsobovat se z Beranů činí ve světě vztahů pořádně „tvrdý oříšek“.

Lidé narození v tomto znamení ale nejsou sobečtí nebo bezcitní – jen je jim od přírody vlastní prosazovat svůj pohled na věc. A často to myslí dobře nejen se sebou, ale i se svým okolím, pro které ale bývá těžké tuto snahu vidět. Berani proto k sobě potřebují partnera, který jim porozumí, který rozlouskne jejich tvrdou schránku. Společně je pak čeká život plný dobrodružství a ani chvilka nudy. Jen to hledání Beranům možná chvilku potrvá…

Blíženci

Zrozenci ve znamení Blíženců často doslova připomínají rozdvojené osobnosti. V hloubi duše touží po vyrovnaném, šťastném a dlouhodobém vztahu, ovšem zároveň je trochu děsí představa, že by se měli usadit a strávit zbytek života po boku jediné osoby.

Občas mohou pro své okolí (a potenciální partnery či partnerky) působit jako přelétaví sukničkáři, ale oni si jen chtějí být jistí, že opravdu našli toho pravého/tu pravou. Blíženci nemají rádi samotu, žít single jim nevyhovuje, ale než se jim povede usadit, vynaloží spoustu času a energie. Na druhou stranu, pokud si po dlouhém hledání budou jistí, že konečně stojí po boku milované osoby, jen tak něco už je neodradí (i když jejich rozdvojenost může občas přinést těžkosti i v tomto vztahu).

Střelec

Pro lidi narozené v tomto znamení je život jedna velká „jízda“ plná dobrodružství, zážitků a zábavy. Není proto divu, že se do vážných vztahů často příliš nehrnou! Užívají si, jak jen mohou, a často po nich zůstanou zlomená srdce.

Ale bylo by chybou domnívat se, že jsou Střelci nezodpovědní nebo krutí – často si vůbec neuvědomují, že ostatní lidé ke vztahům nepřistupují se stejným nadhledem jako oni sami. Nevadí jim být single a vyhledávat krátkodobá potěšení. Vše se ale změní, když se konečně opravdu zamilují. I k lásce totiž přistupují se stejnou vervou jako k jiným oblastem života. Pro jejich protějšek může být taková intenzita zpočátku šokující, ale když se jim společně podaří vše překonat, čeká je šťastný život.

Ryby

Ačkoli se to na první pohled nezdá, i Ryby, které jsou proslulé svou starostlivostí a touhou pečovat o druhé, mohou s dlouhodobými vztahy pořádně zápasit. Na vině je především jejich nejistota a zlozvyk vše dokola promýšlet a analyzovat.

To pak může vyústit v to, že zrozenci tohoto znamení hledají problémy i tam, kde nejsou, což může být pro jejich protějšek dosti vyčerpávající. Navíc Rybám dlouho trvá, než někomu začnou opravdu důvěřovat a než si začnou být ve vztahu dostatečně jisté. Proto k sobě potřebují člověka, který jim poskytne dostatečnou oporu a bude s nimi mít trpělivost. Jakmile ho ale konečně najdou a přenesou se společně přes počáteční problémy, najdou i Ryby štěstí a lásku.

Zdroje: PinkVilla.com; YourTango.com

Autor článku: Petra Chmelová