Životní styl, 31. 12. 2022

Foto: Shutterstock

Signál, že se váš vztah posunul o kousek dál? Možná už máte klíče od společného bytu, nebo vaše dítě novému „strejdovi“ doslova visí na krku. Jistě, existuje několik faktorů, které oddělují pouhé milostné vzplanutí od dlouhodobého vztahu, ale prdění je jedním z nich!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Uprdnout si takhle přímo při sexu? Zrovna tohle patří k běžným mileneckým trapasům, které se nedají ovlivnit. Vzduch vtlačený do ženského klína si totiž „žije“ vlastním životem a rozhodně nečeká na vhodnou chvíli pro opuštění těla. Smutné? Spíš normální! Stejně jako prdění před právoplatnou láskou!

Lásko, když já musím!

Prdy jsou prostě nevyhnutelné v jakékoli fázi vztahu, což vyplývá z odpovědí více než 125 lidí ve věku 20 až 30 let, které shromáždili iniciátoři z Google Forms ve spolupráci s newyorskou digitální skupinou Mic. Anketa ukázala, že 51 procent lidí „uchází“ před svým partnerem ještě před šestiměsíčním výročím. 22,4 procent prdí dokonce ještě dřív, konkrétně několik týdnů od seznámení.

Naproti tomu zbytek oslovených uvedl, že k prvnímu ufouknutí došlo až po roce vztahu, tedy v době, kdy se dotyční cítili dostatečně důvěrně a pohodlně na to, aby k něčemu tak intimnímu došlo. A tady už se dostáváme k jádru pudla.

Tak už se stalo. No a?

Jeden říká, že jim partner za zažívací potíže nestojí, a proto se při prdění nenechá omezovat, druhý zase oponuje, že je to krajně neslušné. Buď jak buď, únik plynů sehrává klíčovou roli při stanovování skutečné intimity dvou lidí. „Když máte smysl pro humor a váš vztah se dostane na osobitější úroveň, úplně v klidu a vtipně se s těmito přírodním jevy vypořádáte. Vždy je to přirozené,“ nechal se slyšet pětadvacetiletý Mike. Některým lidem však může chvíli trvat, než se přes tuhle hranici dostanou.

V každém případě se vědci v závislosti na výpovědích oslovených dobrovolníků shodují, že prdění v podstatě signalizuje, že vztah je v dobrém stavu, neboť kdo si před partnerem neváhá pšouknout, cítí se v partnerství bezpečně a láskyplně. Jedná se o přechod mezi romantickým randěním a zónou důvěrnosti, jistoty a vyššího komfortu.

Prdí princezny i králové, ale…

Výzkumníci tedy tvrdí, že pouštět větry před milovanou osobou není hrubé ani vulgární, což ovšem neznamená, že byste to měli přehánět. Vždy mějte s tím druhým soucit. Je to váš milostný partner, ne kamarád z dětství! Taky by vás mohl ze společné ložnice vykázat.

Autorský článek

Další info: The Moment You Can Get Gross With Someone Is the Moment Your Relationship Starts; Farting Is Actually Good For Your Relationship

Štítky: vztahy

Autor článku: Lenka Šmídová