Životní styl, 16. 1. 2023

Foto: Shutterstock

Kim Kardashian, Gwyneth Paltrow nebo Jessica Biel. Chcete hubnout jako ony? Můžete. Třeba hned! Která z nich jí hodně masa a pro kterou je smoothie denním chlebem?

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Jsou krásné, úspěšné, uctívané a pohádkově bohaté. A stejně jako my bojují s nadbytečnými kily. Tak jistě, že známým celebritám usnadňují hubnutí ti nejlepší fitness trenéři, výživoví poradci a osobní kuchaři. Ovšem i ti se drží osvědčených metod! Které prokazatelně fungují, čehož jsou slavné ženy ztělesněným důkazem?

Čisté stravování je dobré stravování

Gwyneth Paltrow

Herečka a jedna z největších propagátorek zdravého životního stylu Gwyneth Paltrow (50) se netají tím, že se třikrát ročně vydává na cestu „čistého stravovaní“. Co si pod tím představit? Speciální program s názvem Clean 21, který vymyslel renomovaný americký kardiolog Alejandro Junger, vyžaduje po dobu 21 dní eliminaci celé řady potravin, a to včetně pečiva obsahujícího lepek, mléčných výrobků, vajec, cukru a alkoholu. Rovněž doporučuje jídla v tekuté formě, jako je například smoothie či polévka, a to minimálně dvakrát denně. Ano, zelenina tu tedy hraje hlavní roli! A soudě podle vzhledu hlavní představitelky snímku Zamilovaný Shakespeare se to vyplácí.

Paleo dieta jako návrat do minulosti

Jessica Biel

Velice zjednodušeně a výstižně řečeno – paleo dieta je způsob stravování, které si bere za vzor jídelníček pravěkých lidí. Tak samozřejmě, že nemusíte jít a skolit mamuta, ovšem jistá podobnost tu přece jen je. Paleo je totiž hodně o mase, neboť se drží jasné filozofie, kterou je konzumace všeho, co našim předkům umožnilo přežití. Kromě masa a ryb jde hlavně o sezónní druhy ovoce, zeleninu, bobule, ořechy, semínka a vejce. Velkou vyznavačkou této diety je třeba americká herečka Jessica Biel (40), která jí dle vlastních slov vděčí za štíhlé křivky.

Atkinsonův režim povoluje vše, na co máte chuť

Kim Kardashian

Zajímá vás, jak se módní ikona Kim Kardashian (42) tak rychle zbavila poporodních kil? Za 11 měsíců zhubla více než 25 kilogramů, přičemž to sama nazvala největší výzvou svého života. Tahle celebrita, kterou na sociálních sítích sledují miliony fanoušků, zvolila Atkinsonovu dietu. Ta zcela překvapivě povoluje uzeniny, mléčné výrobky, celozrnné produkty, hořkou čokoládu a dokonce i víno, byť v omezeném množství. Naopak zakazuje všechny přílohy, jako jsou brambory, těstoviny a rýži. Tabu platí také pro sladkosti a slazené nápoje. Celý princip totiž spočívá v tom, že nebudete-li přijímat žádné sacharidy, tělo začne energii čerpat výhradně z tukových zásob, čímž dochází k hubnutí.

Zdroj: Marieclaire.com, Wikipedia.org

Autor článku: Lenka Šmídová; Foto: Shutterstock