Životní styl, 17. 7. 2022

Foto: Shutterstock

Sexy a osvalené tělo není zadarmo, což filmová Demi Moore moc dobře ví. Jak moc musela dřít, aby se líbila sama sobě, a jak vypadal její jídelníček před filmem Striptýz? Takhle by se to dělat rozhodně nemělo!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Americká herečka Demi Moore (59) se proslavila několika rolemi. Nezapomenutelná byla ve filmu Duch (1990), Pár správných chlapů (1992) nebo Skandální odhalení (1994). Ve všech snímcích uchvacovala svým charismatickým vzhledem a štíhlou postavou. Však si na ní taky Demi dávala hodně záležet.

Jsem hvězda a za to platím daně

V rozhovorech pro různá média uváděla, že jakmile její kariéra vzlétla nahoru, začala být svými křivkami doslova posedlá. „Vynechávala jsem sacharidy, jezdila na kole a běhala,“ nechala se slyšet známá hollywoodská hvězda a zároveň bývalá manželka Bruce Willise (65). Ve svých memoárech s názvem Inside Out, jež jsou od září 2019 k dostání i v českém překladu, dokonce popsala, jak těžké pro ni bylo dodržování jídelníčku.

Pro již uvedený film Pár správných chlapů chtěla vypadat dobře v uniformě. Udělala pro to všechno. Ještě víc přiškrtila denní příjem kalorií, přidala pohyb. „Měla jsem pocit, že nikdy nemůžu přestat cvičit,“ stojí v pamětech. Jenže pak přišla nabídka na teď již legendární film Striptýz (1996).

Každý centimetr je znát

„Ke snídani jsem jedla půl šálku ovesných vloček zvlhčených vodou, po zbytek dne mi hlad krotil jen protein a trocha zeleniny,“ přiznala Demi Moore s tím, že vypracovaná figura striptérky se jí stala posedlostí. To jediné, na co dokázala myslet, bylo její tělo.

„Zdvojnásobila jsem fyzickou zátěž, uběhla víc, dojela dál na kole. Ke cvičení jsem využila každý stroj, který si jen dokážete představit. Cítila jsem se pod tlakem proto, že musím vypadat jako supermodelka. Skutečně jsem hladověla,“ dál se svěřila stále velmi atraktivní herečka, kterou coby ženu odhazující svršky obdivoval nejeden muž i nejedna žena. Zastavila ji však nemoc. Zápal plic znemožnil denní dril, navíc už byla vyčerpaná.

A dost!

Když se jednoho dne vrátila domů z natáčení snímku G. I. Jane v roce 1997, řekla si, že potřebuje zpátky svou přirozenou velikost. Skoncovala s drastickými „dietami“, začala meditovat a vzdala se tvrdého cvičení. „Z místnosti, kde dřív byla domácí posilovna, se stala kancelář.

Momentálně se udržuje s pomocí jógy a pilates a mladistvý vzhled podporuje veganskou a RAW stravou. Věří, že díky konzumaci zeleniny, ořechů a semen přijímá maximální množství vitaminů a minerálů. „Nemám hlad a moje tělo je vyživováno,“ uvádí s úsměvem diva, která svůj profil na sociální síti zásobuje sexy fotkami. Na nich byste jí 58 let rozhodně nehádali. Líbí se vám?

Zdroje: How Demi Moore’s Insane Diet For ‘Striptease’ Led To Major Health Changes; Get Moore in Shape: Demi Moore’s Diet and Fitness Tips

Autor článku: Ivana Koutná