Výživa, 10. 5. 2023

Foto: Shutterstock

Občas si říkáte, že vám chybí doteky a milování, ale když už na něj dojde, musíte se přemlouvat? Spojte to s únavou a slabou sexuální výdrží a vyjde vám, že vaše libido není v té nejlepší kondici. Chcete-li ještě někdy zažít ohromující milování, soustřeďte se na jídlo!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Sex k životu patří, proto si mnoho lidí dělá starosti s tím, když jsou v téhle oblasti trochu „pozadu“. Chcete slyšet dobrou zprávu? Některé z potravin skutečně posilují touhu a usnadňují dosažení orgasmu. Které to jsou? V jednoduchosti je fakt síla!

Avokádo

Avokádo se považuje za přírodní zmírňovat stresu. A ten, jak známo, sexuálnímu životu neprospívá. Avokádo navíc zvyšuje výdrž a dodává energii. Pro milování jako dělané!

Zázvor

Ano, zázvor je ceněným pomocníkem při nachlazení, zároveň podporuje trávení a posiluje imunitu, ale ne všichni vědí, že také zvyšuje průtok krve nejen do rozkroku, zároveň brání tvorbě stresového hormonu kortizolu. (V podstatě platí, že prokrvenější pohlavní orgány jsou citlivější.) A pokles kortizolu se taky jednoznačně vítá. Stojí totiž za impotencí a neplodností. Takže zázvoru zdar!

Chřest

Chřestová sezona je poměrně krátká. Trvá zhruba dva měsíce, od poloviny dubna do června. A to je velká škoda! Chřest poskytuje tělu folát, vitamin E a draslík, což napomáhá produkci testosteronu, hormonu, který u obou pohlaví zvyšuje sexuální touhu.

Špenát

Vitaminy skupiny B ve špenátu pomáhají vytvářet pohlavní hormony, zvyšují libido a dodávají energii. Je také známo, že špenát podporuje plodnost. Kdy jste ho měli naposledy? V roládě z listového těsta a s vejci je neodolatelný! Přidejte k tomu i povzbuzující koření, jako je skořice, kajenský pepř nebo kari, a o váš milostný život je postaráno. A propos, věděli jste, že jedna sklenička červeného vína denně zvyšuje lubrikaci dámského klín a pozitivně ovlivňuje celkovou sexuální funkci? Tak do dna!

Petržel

Petržel, aby dlouho vydržel.“ Jistě jste tohle doporučení aspoň jednou v životě slyšeli. Jaká je pravda? Petržel obsahuje silice, které mají silné močopudné účinky. Díky nim dochází k většímu prokrvení pohlavních orgánů a tím i k větší chuti na sex – opět u obou pohlaví. Zkusit můžete třeba petrželové pesto, do kterého se kromě uvedené bylinky přidávají také ořechy, česnek, citronová šťáva, kůra a parmazán. Na kousku celozrnného chleba chutná naprosto báječně.

Další info: 7 Foods to Help Boost Your Sex Life; Sex Drive Foods: Top 12 foods to improve sex drive; 28 Foods That Boost Your Sex Drive

Autor článku: Andrea Veselá