Trendy, 17. 1. 2023

Foto: Shutterstock

Kdo by to byl řekl, že obyčejný led je tak fantastickou kosmetikou. Zbaví vás vaků v podoční oblasti, redukuje sekreci olejů a ještě prodlouží výdrž líčidel!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Když se po ránu podíváte do zrcadla, co vidíte? Svěží a energický vzhled bez jediné chybičky, nebo spíše kruhy pod očima a celkově unavenou pleť? Ano, první nabízená varianta by jistě byla lepší, ale protože nežijeme v ideálním světě, většina z nás se musí smířit spíše s druhou ze zmíněných možností. Proč se to ale děje?

Viníci, kteří se s tím nepářou

Kůže pod očima je jednou z nejcitlivějších a nejtenčích, kterou na těle máme. Je protkaná velkým množstvím žilek a lymfatických žláz, které, pokud se z nějakého důvodu rozšíří, podílí se na vzniku tmavého zabarvení i nevzhledných vaků. Mezi další příčiny téhle kosmetické svízele se obvykle počítají poruchy mízního a cévního řečiště, narušené funkce štítné žlázy, hormonální výkyvy, genetické dispozice nebo chudokrevnost. Stejně jako nedostatečný spánek, strava postrádající minerály či nadmíra stresu. Ať už ale pomyslný vítr fouká odkudkoli, řešení problému má po ruce každý, jehož domácnost disponuje mrazákem.

Ledem ke kráse? Ano, přesně tak

Jste přesvědčení o tom, že kostky ledu jsou dobré jenom k tomu, aby vám ochladily nápoje? Ale kdeže, jejich pole působení dalece přesahuje plnění pitného režimu. Dají se totiž báječně využít ke zkrášlování, jen se o tom málo mluví! Obzvláště na výše zmíněný nešvar jsou jako dělané…

Řekněte sbohem kruhům pod spodními řasami

Nízká teplota ledu má tu výhodu, že s bleskovou rychlostí zapůsobí na krevní cévy, což nechtěné vaky odstraňuje. Vložte pár kostek do bavlněné tkaniny, bohatě postačí starší utěrka. Chladným „balíčkem“ si pak krouživými pohyby přejíždějte po celé podoční oblasti alespoň dvě minuty. Poté si opláchněte tvář vlažnou vodou a použijte běžný hydratační krém.

Sluší se zmínit, že mrazivý dotek pomáhá i jinde a jinak. Dokáže zredukovat sekreci olejů, což uvítají majitelé mastnější pokožky náchylné k akné. Ledová masáž obličeje také přeje delší výdrži nanesených líčidel, proto ji můžete využít jako „podkladovou bázi“.

Autorský článek

Další info: Dark circles under eyes: Causes; Kate Moss Swears By This Free Beauty Hack to Banish Puffy Eyes

Autor článku: Lenka Šmídová