Trendy, 3. 1. 2023

Foto: Shutterstock

Konečně jste se rozhodla, že se začnete věnovat nějaké pohybové aktivitě? Skvělé! Pro spoustu z nás je to mimo jiné příležitost rozmazlit se nějakým tím novým outfitem na cvičení. Nezapomeňte k legínám či mikině přibalit i kvalitní sportovní podprsenku! Poradíme vám, jak ji vybrat.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Je velký rozdíl, zda budete běhat, nebo zvolíte klidnější pilates. Dobře zvolená podprsenka udrží vaše přednosti na místě a zabrání nežádoucímu poskakování při každém vašem pohybu. Pokud o svá ňadra nebudete dbát, můžete jim nehezky ublížit. Nežádoucí pohyb může způsobit bolest, potrhání vaziva a následný pokles poprsí. To je něco, čemu je lepší zabránit. Stačí, že na prsa působí s věkem přirozená gravitace.

Když máte plný dekolt

„Pokud vyrazíte na nákup sportovní podprsenky, je velmi důležité zvolit správnou velikost,“ radí Markéta Jiráčková, obchodní ředitelka českého výrobce prádla, a doplňuje: „Pokud patříte k obdařenějším ženám, tak zapomeňte na kompromisy a velikosti typu S či M a jim podobné. Zajděte raději do prodejny s prádlem, kde mají i větší velikosti. K dostání jsou zde také sportovní podprsenky, a to i s košíčky K.“

Když si budete podprsenku zkoušet, tak by vás neměla omezovat v pohybu a měla by umožňovat hluboké dýchání. Zkuste se v ní protáhnout a párkrát nadechnout a vydechnout. Zároveň je potřeba, aby byla dostatečně pevná a dodala prsům potřebnou oporu.

Pro klidnější sporty

Na „klidnější“ sporty, kde není rychlý pohyb, můžete zvolit podprsenku, která je určena pro nejnižší zátěž.  Oblíbená jóga, pilates anebo strečink totiž samy o sobě nedávají příliš důvodů k poskakování ňader. Sáhnout můžete tedy i po bezešvé podprsence. Ovšem ani v tomto případě si na sobě nenechávejte prádlo, které nosíte běžně, ale volte to sportovní.

Při větší zátěži

Jestli potřebujete vybít energii a v novém roce si dáte za cíl zdolávat kilometr za kilometrem či pokořit soupeře na kurtu, pak rozhodně volte podprsenku pro větší zátěž. Tedy tu, která je hodně pevná, má široká ramínka a košíčky jsou z elastické látky. Udrží prsa na místě a půjde jen o vaši výdrž a elán.

Pyšníte-li se bujným dekoltem, tak u vás je zátěží poprsí samo o sobě. Pevná podprsenka je nutností při jakémkoli pohybu. Ale nemusíte se bát, dá se poměrně snadno sehnat a ve sportování vám nic nezabrání.

Markéta Jiráčková je obchodní ředitelka českého výrobce prádla Timo

Autor článku: Lenka Šmídová