Trendy, 26. 1. 2023

Foto: Shutterstock

Nepříjemné svědění či lupy – tyto problémy nejednou souvisí se suchou pokožkou na hlavě, která nás může potrápit právě v chladném období. Může je ale způsobovat i kvasinková houba Malassezia, které se jen tak snadno zbavit nelze. Je však možné proti ní bojovat a hlavní úlohu v tomto úsilí sehrává látka pirokton olamin, která je součástí hydratační vlasové kosmetiky DERMAxPRO od Head & Shoulders.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Zima a sucho často potrápí i pokožku hlavy. V chladných měsících bychom si proto o to víc měli všímat, jestli naše koruna krásy netrpí.

Nevítaný host

Suchá pokožka na hlavě není jen suchá, ale obvykle i poškozená. Jinými slovy, kožní bariéra pokožky je narušená, a proto nedokáže udržet potřebnou vlhkost. Je jako prasklá váza, která sice drží pohromadě, ale voda z ní prosakuje. Příčinou může být časté umývání vlasů, roční období či nevhodná kosmetika.

Když je pokožka hlavy příliš suchá, mohou na tento stav zareagovat mazové žlázy zvýšenou produkcí mazu. Mazem se však živí nevítaný host – kvasinková houba Malassezia. Ta sice žije přirozeně na pokožce hlavy, ale způsobuje neplechu až u 50 % populace. Poškozuje pokožku, a proto z ní pak uniká vlhkost, což vede ke svědění, suchosti a lupům. Co s tím?

Účinná pomoc i hydratace

Protože je loupání pokožky znakem závažnějšího problému, jen povrchová hydratace ho neodstraní. Lidé zkoušejí různé hydratační přípravky, ty si ale s Malassezií často nedovedou poradit a trvalou úlevu nezajistí. Na rozdíl od běžných hydratačních šamponů však vlasová kosmetika DERMAxPRO obsahuje aktivní a účinnou látku pirokton olamin, která pomáhá eliminovat Malassezii a zároveň dodává dlouhodobou hydrataci.

Celá řada je vyvinutá na boj s nejčastějším problémem suché vlasové pokožky a pomáhá posilňovat kožní bariéru, aby byla pokožka na hlavě vlhčí, vyživená a bez lupů. A stav pokožky na hlavě se potom projeví i zdravějšími a lesklejšími vlasy.

Dva kroky pro zdravou pokožku hlavy

Představujeme vám dva jednoduché kroky, abyste měli vyživenou, správně hydratovanou pokožku na hlavě a vlasy bez šupinek a lupů. Rituál péče o suchou pokožku na hlavě s produkty DERMAxPRO vyvinuli a dermatologicky testovali odborníci.

1. krok: Čištění

Pokud vás trápí suchá, šupinatá pokožka na hlavě, jenom klasické hydratační přípravky nepomůžou. Šampón DERMAxPRO od Head & Shoulders čistí pokožku hlavy a jeho aktivní složka pirokton olamin pomáhá eliminovat Malassezii, čímž zabezpečuje trvalou vlhkost.

Tato účinná složka vlasové kosmetiky DERMAxPRO působí na skutečnou příčinu ztráty vlhkosti pokožky na hlavě. Neposkytuje jen dočasnou, povrchovou nápravu, ale doplňuje vlhkost přirozeným způsobem.

2. krok: Výživa

Na rozdíl od běžných kondicionérů obsahují kondicionéry DERMAxPRO Head & Shoulders bohatý vyživující krém a dodávají pokožce až dvojnásobné množství složek bojujících proti vysušování v porovnání se samotným šamponem.

Jsou proto nezbytnou výbavou pro lidi s lupy, kteří v rámci péče o vlasy používají i kondicionér. Běžné kondicionéry by totiž snížily účinnost tohoto šamponu.

Řadu vlasové kosmetiky DERMAxPRO od Head & Shoulders seženete v drogerii ROSSMANN nebo na jejím e-shopu.

Štítky: krása , vlasy

Autor článku: (red)