Trendy, 2. 11. 2022

Foto: Shutterstock

Lesklé vlasy, hebkost, vyživená pokožka hlavy a žádné lupy. Vmasírujte do své kštice ty správné přírodní oleje, které zatočí se všemi běžnými problémy!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Vlastně je to takový wellness rituál. Olej mírně zahřejete (třeba v mikrovlnné troubě) a aplikujete ho na pokožku hlavy a konečky. Nasadíte si sprchovou čepici a necháte asi tak půl hodiny (i déle) působit. Pak si vlasy umyjete přírodním šamponem. V případě hustých, nepoddajných vlasů zkuste kokosový, arganový, avokádový nebo extra panenský olivový olej. Pro tenčí vlasy, které vyžadují více života, vsaďte na jojobu. Ta je skvělá pro všechny typy vlasů. A co konkrétní zázraky nabízejí?

Kokosový olej

Kokosový olej má vysoký obsah vitaminu E a dalších živin a dobrou zprávou je, že vlasy je absorbují úplně všechny. Stanou se silnější, lesklejší a zdravější, navíc se díky němu posilují kořínky. Kokosový olej je vynikající pro všechny typy vlasů, ale je důležité připlatit si za ten nerafinovaný a organický. Vzhledem k tomu, že obsahuje antioxidanty, nabízí antibakteriální, antivirové a protiplísňové vlastnosti, takže zlepšuje celkové zdraví pokožky hlavy.

Arganový olej

I arganový olej poskytuje spoustu antioxidantů a vitamin E, ale také omega-3 a omega-9 mastné kyseliny, jež pomáhají vyživovat suché, hrubé nebo poškozené vlasy. Jeho výhodou je, že prameny chrání před tepelným poškozením. Stačí pár kapek nanést na vlasy, rovnoměrně je rozčesat po celé délce od kořínků po konečky a teprve poté použít kulmu či fén.

Extra panenský olivový olej

Extra panenský olivový olej je dalším vynikajícím přírodním řešením mnoha problémů s vlasy, protože je bohatý na mastné kyseliny, které jsou důležité pro zdravou pokožku hlavy a prameny. Protože je velmi bohatý na antioxidanty, bývá ideální prevencí proti šedinám. Jakmile ho smícháte s vaječným žloutkem, získáte nesmírně vyživující masku. (Použijte 2 lžíce olivového oleje a 2 žloutky – v závislosti na délce vlasů. Směs se zředí půl šálkem vody pokojové teploty.) Masku vmasírujte do pokožky hlavy, nechte 30 minut působit a poté umyjte šamponem. Olivový olej se však může nanést na konečky vlasů i samotný.

Avokádový olej

Avokádo je známé svými zdravými tuky a také proteiny a aminokyselinami. Je však i plné vitaminů A, D, E a B6, které mohou pomoci opravit poškozené vlasy a zároveň zabránit budoucím problémům, jako je třeba nechtěné krepatění. Olej také podporuje růst vlasů.  Chcete-li ho použít jako kondicionér, jemně vmasírujte malé množství do pokožky hlavy a vlasů a poté jej rozčešte pomocí hřebenu se širokými zuby. Nechte aspoň půl hodiny působit a následně použijte šampon.

Jojobový olej

Jojobový olej nabízí vitaminy A, E a D a další cenné látky. Vyživuje všechny typy vlasů, ale je zvláště účinný při opravě poškozených pramenů. Postupujte přitom jako v předchozím případě. Taky vás jojoba tak baví?

Zdroje: Lusting After Long Locks? Try These 10 Oils For Healthy Hair Growth; The 12 Best Oils for Your Hair

Štítky: krása , vlasy

Autor článku: Andrea Veselá