Babské rady, 14. 10. 2023

Foto: Shutterstock

Co kdyby vám někdo řekl, že se můžete (a to bez práce) očistit od nebezpečných toxinů a bakterií? Na tenhle účinný způsob, který ulevuje i od nachlazení a chřipky, nedaly naše babičky dopustit.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Věděli jste o tom, že na spodní části chodidel existují přímé přístupové body ke všem vnitřním orgánům v těle? Podle terminologie čínské medicíny se jim říká meridiány.  Meridiánový systém je, tedy kromě jiného, velmi úzce spjat s nervovým systémem, přičemž se hovoří asi o 7 tisících přístupových bodech, které se směle dají označit za elektrické obvody. Jejich stimulace je pro fungování těla velmi důležitá! Jestli si teď myslíte, že je nutné masírovat je, nebo na ně nějakým způsobem tlačit, budete mít radost. Tenhle postup je totiž mnohem prostší. Hlavní roli v něm hrají ponožky a cibule!

Rychle, levně a bez námahy

Vezměte jednu organickou cibuli (červenou nebo bílou), nakrájejte ji na tenké a ploché plátky a vložte je do ponožek. V těch spěte celou noc. Léčivé vlastnosti cibule budou absorbovány dolními končetinami, dojde ke stimulaci meridiánů. A proč je tenhle trik tak účinný?

Cibule (stejně jako česnek) obsahuje alicin, tedy látku s antibiotickými účinky. Proto je považována za přírodní lék na různé nemoci. Jakmile se aplikuje na kůži, začne odstraňovat a ničit bakterie. Kyselina fosforečná (to je ta, která dráždí oči, když se cibule krájí) čistí krev a vstupuje do krevních cév. Počítat tak můžete s působením proti chemikáliím, dále se zmírněním příznaků chřipky a nachlazení. Ovšem pozor, opakované použití již jednou aplikované cibule se nedoporučuje. Co ozdravná kúra, to čerstvý kus!

Co se slupkami?

Trápí-li vás kašel, bolest v krku, hleny nebo horečka, můžete léčbu urychlit i cibulovým čajem. V tomto případě si připravte jednu větší cibuli, 300 mililitrů vody a dle potřeby i něco na dochucení (ideálně med).

Cibuli povařte 5 minut, odstavte ji a nechte ještě dalších 10 minut louhovat. V závěru čaj sceďte, oslaďte medem a ještě teplý vypijte – třikrát denně. Hodit se bude i informace, že slupky z cibule se nevyhazují! Nakrájejte je, naplňte jimi po poloviny zavařovací sklenici a zalijte kvalitním alkoholem. Macerujte 1 týden (v temnu). Denně protřepávejte, poté přeceďte. Získáte léčivou tinkturu, která působící například na astma, záněty močových cest a ledvin. Zároveň patří k preventivním opatřením proti kardiovaskulárním onemocněním a mrtvici.

Zdroje: Here’s why you should sleep with onions in your socks; Here’s What Happens When You Put Onions On Your Feet While You Sleep; You Can Get Rid Of Common Cold And Cough By Drinking Onion Juice

Autor článku: Lenka Šmídová