Životní styl, 10. 9. 2023

Foto: Shutterstock

Nikdo není dokonalý. Každý má nějaké ty nedostatky, ovšem astrologie mnohé z nich odhaluje. Jaká znamení zvěrokruhu jsou podle ní zákeřná, a není proto radno si s nimi zahrávat? U těchto buďte v pozoru!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Dohady nejsou potřeba. Astrologie byla a je úspěšná v rozklíčování a identifikaci pozitivních i negativních osobnostních rysů založených na znamení zvěrokruhu. Kdo je oproti jiným agresivnější a rád zastrašuje?

Beran

Beran je známý jako jedno z nejvíce tvrdohlavých, impulzivních a agresivních znamení. Tito lidé nejsou prvoplánově zlí, ale pokud se s nimi dostanete do křížku, pravděpodobně souboj prohrajete. Trochu přehrávají, jsou dramatičtí, v rukávu mají nespočet argumentů, které proti vám použijí, a vy si ve slovní přestřelce přijdete na ten nejmenší tvor na světě.

Přestože Beran obvykle má kontrolu nad svým temperamentem, v případě, že uděláte něco, co ho skutečně urazí, jeho vzteku neuniknete. Když čelí konfliktu, reaguje naštvaně, protože trpělivost není jeho silnou stránkou.

Lev

Ti, kteří se narodili ve znamení Lva, jsou velmi odvážní a sebevědomí. Milují pozornost, nesnáší pocit ohrožení a neustoupí, dokud skutečně nemusí. Máte s nimi nějaký problém? Pak se připravte na to, že vám nic nenechají zadarmo. Je pro ně těžké zachovat si chladnou hlavu, a když jsou naštvaní, nebo s vámi „jen“ nesouhlasí, stanou se často agresivními. Bojují s kýmkoli a kdekoli, neznají hranice.

Je třeba počítat s tím, že Lvi jsou velmi hluční a intenzivní lidé a i ta nejmenší věc je dokáže rozzlobit. S přihlédnutím na ascendent a descendent v jejich horoskopu někteří jedinci v tomto znamení bývají nemilosrdní, arogantní a drsní. A pozor, vyžívají se v tom, když jste nuceni se jim za něco omluvit.

Štír

O Štíru je známé, že je divoký, zákeřný a výborný taktik. Má tendenci závidět lidem, kteří mu kradou světlo reflektorů. Štír neváhá, když někoho musí bodnout, jeho povaha ho vede k manipulaci s ostatními. Není to tak, že by byl nejagresivnějším znamením zvěrokruhu, spíš se nechává unášet svými pudy. Taky se těžko vzdává.

Při konfliktním setkání se Štírem si dávejte pozor, s největší pravděpodobností bude křičet, rozbíjet věci a dávat vám najevo, trochu násilně, že je v právu. Ustojíte to?

Střelec

Střelci mohou být velmi asertivní, ale zároveň extrovertní lidé. Nemají limity a nebojí se říkat krutou pravdu, byť vědí, že může ublížit. Vždy si myslí, že mají pravdu, v mnoha ohledech je těžké je vůbec k něčemu přesvědčit, jsou velmi inteligentní a bystří.

Bývá těžké s nimi diskutovat, neboť vždy najdou nejlogičtější řešení, jak hádku vyhrát. Jejich netrpělivost a nezávislost je žene kupředu, nenechají si ničím ohrozit svou svobodu. Jestli to zkusíte, se zlou se potážete!

Kozoroh

Kozoroh je nesmírně tvrdohlavé a nemilosrdné znamení zvěrokruhu, které se na první pohled tváří jako neviňátko. I když trvá dlouho, než se naplno projeví, naštve či urazí (působí klidně a vyrovnaně), jakmile mu šlápněte na kuří oko, je zle.

Pokud se chystáte bojovat s lidmi narozenými v tomto znamení, vězte, že tenhle spor se povleče – a vy ho vzdáte vinou vyčerpání. Kozoroh nechce nic slyšet, věří sám sobě a často mu chybí soucit.

 Zdroje: TimesOfIndia.com; Wikipedia.org

Autor článku: Andrea Veselá