Životní styl, 22. 3. 2024

Foto: Shutterstock

Zatímco pro některé lidi je představa, že po boku jednoho člověka stráví celý svůj život, tak trochu děsivá, pro jiné je to splnění celoživotního snu. To, jak vnímáme vztahy, ovlivňuje řada faktorů – od výchovy přes zkušenosti s „randěním“ až po momentální životní situaci. Ale svůj vliv mají také hvězdy, respektive znamení zvěrokruhu, ve kterém jsme se narodili.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Která znamení jsou jako stvořená pro život ve dlouhodobých svazcích a ono pohádkové „žili spolu šťastně až do smrti“ by mohlo být jejich životním mottem?

Býk

Zrozenci tohoto znamení milují stálost a změny (v jakékoli životní oblasti) jsou pro ně vždy velmi stresující. Proto přirozeně tíhnou k dlouhodobým věcem. A tak zatímco jiní lidé při zaslechnutí slova „závazek“ bezhlavě ve strachu prchají, pro Býky je vidina trvalého vztahu naopak velmi uklidňující.

S partnerem či partnerkou se snaží vytvořit pevné pouto, které jen málokdy dokáží sami přetrhnout. Ačkoli tak na první pohled nemusejí působit, umějí ve vztahu dělat kompromisy. Málokdy vyhledávají konflikty. Tak jako je stálost důležitá pro ně, tak se snaží dopřát ji svému partnerovi či partnerce. Když někomu řeknou své „ano“, činí tak bez pochybností a myšlenek na případný pozdější únik. Jistě, mohou občas skončit se zlomeným srdcem, ale to je neodradí v naději, že jednou svého cíle dosáhnou a najdou někoho, s kým budou moci strávit celý život.

Rak

Lidé narození ve znamení Raka jsou známí pro svou silnou emoční stránku, která je velmi často ovládá. Zatímco jiní lidé dokáží držet city na uzdě, Raci nikdy neskrývají, jak se cítí, a nebojí se být ve svých emocích upřímní i sami k sobě. Ačkoli je to může činit poměrně zranitelné, z hlediska vztahů mají výhodu.

Zrozenci tohoto znamení si totiž uvědomují, jak citově vyčerpávající pro ně může být „investovat“ do krátkodobých a nikterak vážných vztahů. Neustálá dramata rozchodů a zlomená srdce nejsou tím, po čem touží. A tak se mnohem častěji pouštějí do vztahů, o kterých tuší, že by mohly vydržet opravdu dlouho. Dávají jim pocit bezpečí, nemusejí skrývat, co cítí. I oni se sice ve svém hledání lásky na celý život několikrát spálí, ale to je rozhodně neodradí. Navíc jsou Raci od přírody lidmi, kteří velmi rádi pečují o druhé a svého partnera či svou partnerku dokáží pořádně rozmazlovat. Na dlouhodobé vztahy jim hvězdy do vínku zkrátka nadělily nemalý talent…

Štír

Štíři jsou velmi vášnivým znamením, a tak mají neprávem pověst záletníků, kteří se s věrností příliš „nemažou“ a pro které jsou milostná dobrodružství na denním pořádku. Jenže skutečnost je úplně jiná. Jistě, zrozenci tohoto znamení mohou občas putovat „z náruče do náruče“, ale ve skutečnosti touží po dlouhodobém svazku.

Lidé narození ve znamení Štíra totiž potřebují se svým partnerem/svou partnerkou navázat opravdové spojení. Psychické, fyzické… Zkrátka potřebují spřízněnou duši v pravém slova smyslu. Když ji jednou najdou, jsou schopní stát jí věrně po boku třeba celý život. Všechna milostná dobrodružství jsou zapomenuta a Štír věnuje veškerou svou vášeň budování společného vztahu se svým vyvoleným či svou vyvolenou. Tak jako jde po hlavě prakticky do všeho ve svém životě, tak je oddaný i v lásce. Ano, může se pořádně spálit, ale od hledání šťastného konce ho to neodradí.

Kozoroh

Zrozenci ve znamení Kozoroha mohou na některé lidi působit odtažitým či chladným dojmem. Ve skutečnosti ale vůbec chladní nejsou! Je to spíše způsobeno tím, že si k tělu nepustí jen tak někoho, takže i v lásce působí, že jsou pořádně vybíraví.

Pokud už se někomu otevřou a dovolí si bezhlavě se zamilovat, musejí si být většinou jistí, že se jedná o „lásku jako trám“, co vydrží roky, nikoli jen pár týdnů. Teprve pak všem dokáží, jak vášniví a oddaní ve skutečnosti jsou. Pro svou partnerku či svého partnera jsou Kozorozi schopni udělat prakticky cokoli. Svou budoucnost si už bez nich zkrátka nedokáží představit. Pokud jim někdo zlomí srdce, trvá dlouho, než opět začnou druhým důvěřovat. Ale jakmile tuto „překážku“ překonají a najdou opět člověka, kterému se nebudou bát věnovat své city, udělají vše pro to, aby s ním strávili zbytek života.

Autor článku: Petra Chmelová