Životní styl, 7. 8. 2022

Foto: Shutterstock

Zatímco někteří lidé jsou „splachovací“, a i když se jich nějak dotknete, pohádáte se s nimi nebo je urazíte, druhý den už o ničem nevědí, jiní jsou schopni pamatovat si každý váš přešlap roky. Zapomenout a odpustit? To je pro ně hodně těžký úkol.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Následující znamení se drží minulosti a vašich „hříchů“ vůči sobě o dost déle, než je často (i pro jejich vlastní dobro) zdravé…

Štír

Lidé narození ve znamení Štíra bývají velmi vášniví, emotivní, ale také nezřídka uzavření sami do sebe. Jen tak někomu se neotevřou, jejich důvěru si musíte zasloužit. Když vám nakonec začnou opravdu věřit, stanou se z nich loajální partneři či přátelé, kteří by pro vás udělali cokoli. Svěří se vám se svými tajemstvími, „do hrobu“ si pak vezmou ta vaše. Dobrovolně se tak stávají velmi zranitelnými – a není divu, že občas narazí.

Pokud budou mít dojem, že jste jakkoli porušili jejich důvěru, že jste se jich nějakým způsobem dotkli (a často o tom ani nemusíte vědět), budou se cítit podvedení, zrazení. A to je něco, co Štíři jen málokdy zapomenou. Ano, po čase vám budou schopní odpustit, ale nečekejte, že to bude hned. A že by někdy na nějakou křivdu zapomněli? Tak s tím se rovnou rozlučte…

Panna

Zrozenci ve znamení Panny jsou (velmi zjednodušeně řečeno) takovým opakem Štírů. Jsou velmi analytičtí, mají tendenci rozebírat každou událost, která je v životě potká, každý pocit, se kterým jsou konfrontováni. Snaží se najít odpověď na všechny otázky, aniž by si dokázali připustit, že jsou situace (a ve vztazích se jimi jen hemží), na které zkrátka žádná analýza nestačí. A tak není divu, že pokud jim ublížíte, jen tak vám to nezapomenou.

Takovéto setrvávání v minulosti je pro Panny svým způsobem i obranným mechanismem – pokud by totiž celou věc prostě pustily z hlavy, může se stát, že se do stejné situace dostanou znovu. A to je něco, čemu se za každou cenu snaží vyhnout. Odpuštění přichází až s časem, kdy se z nepříjemné události stane jen vzpomínka bez bolestivých emocí. Ale zapomenout si Panny dovolí málokdy.

Lev

Jen málokdy se setkáte s člověkem, který by byl tak sebevědomý a působil téměř nedotknutelným dojmem jako lidé narození ve znamení Lva. Ovšem tohle navenek budované zdání často zakrývá velmi citlivou osobnost. Dávat všem na odiv své pocity, to je pro Lva často pořádný oříšek. Možná se zdá, že jej nemůžete jen tak urazit nebo je zranit, ale opak je pravdou. Pokud zasáhnete na „citlivém místě“, pak vám Lev jen tak neodpustí – a vy to ani nemusíte tušit.

Lvi jsou velmi hrdí, a proto je každá křivda bolí o to víc. Málokdy ale na sobě dají něco zdát nebo připustí vlastní zranitelnost, a tak se často stává, že jen s úžasem pozorujete, jak jste se z přátel stali téměř cizinci. A pokud budou mít zrozenci tohoto znamení pocit, že jste je zradili, neodpustí vám nejspíš nikdy, nebo jen po hodně dlouhé době.

Váhy

Lidé narození ve znamení Vah jsou rozenými diplomaty, často dokáží urovnat spory mezi druhými jako nikdo jiný, umějí se vžít do druhých, zastávají se slabších… Ale jak se nějaký problém týká jich samotných, jako by všechny tyto dovednosti zapomněli. Nikdy nevyhledávají konflikty, málokdy se s někým „do krve“ pohádají. A také jen málokdy ukáží, co doopravdy cítí. Emoce před světem šikovně skrývají, dokonce i když je někdo opravdu zraní.

Vzhledem k tomu, že o přímou konfrontaci nestojí, často se uzavřou do sebe a „lížou si rány“. To ovšem také znamená, že jen s těžkostmi opravdu vystoupí ze své minulosti, i když se tím trápí – dokáží analyzovat každou křivdu (skutečnou i domnělou) a rozhodně na žádnou z nich nezapomenou, i kdyby žili do 100 let. Nakonec vám odpustí, protože konflikt se jim příčí, ale počítejte s tím, že jejich paměť ze svých „spárů“ jen tak něco nepustí…

Zdroj: Yourtango.com

Autor článku: Andrea Veselá