Testování, 29. 4. 2022

Foto: Redakce

K jaru patří spousta příjemných věcí – rozkvetlé stromy, více slunečných dní nebo teploty, při kterých se nemusíte oblékat jako Eskymák. Ovšem s jarem také přichází období poctivějšího holení chloupků. A protože patříme k ženám, které zrovna nejásají z každodenního vytahování žiletky, rozhodly jsme se vyzkoušet epilátor. Jak to dopadlo?

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Nemá cenu si nic namlouvat – i my během zimy většinou bereme holení nohou spíše sportovně. Když je nějaká akce nebo máme rande, případně když porost na našich nožkách začíná připomínat srst nějakého zvířátka. Jenže s příchodem jara brousíme žiletky a chystáme se na dlouhé období, kdy nadáváme na všechna možná holítka.

I proto jsme měly radost, když jsme dostaly možnost otestovat unikátní epilátor Braun Silk-épil 9 Flex, první epilátor na světě, který má plně flexibilní hlavici.

V testerky jsme se proměnily dvě – Petra, která dosud neměla s epilátorem žádné zkušenosti, a Lenka, jež před lety epilátor měla, ale byla z něho spíš rozpačitá. „Byl to ale takový pradědeček epilátoru Braun Braun Silk-épil 9 Flex,“ směje se naše redaktorka. A jak si holky testování užily?

Trocha praxe a je to

Musím říct, že jsem byla trochu nervózní. Mám i na nohách hodně citlivou pokožku, takže když jsem kdysi vyzkoušela epilaci s pomocí vosku, nedopadlo to úplně dobře. Ostatně ani každodenní holení žiletku si moje nohy moc neužívají,“ říká Petra, která byla zvědavá, jak ona i její nohy zvládnou epilaci s pomocí Braun Silk-épil 9 Flex.

Ještě než jsem epilátor vyzkoušela, jsem si zkusila najít na internetu a v návodu různé tipy, jak přístroj vlastně používat. Ale pochopil to i takový začátečník jako já,“ směje se Petra. Jak sama říká, zacházení s Braun Silk-épil 9 Flex chce trochu praxe. „Člověk by neměl být napjatý a křečovitý. Epilátor se drží v úhlu 90 stupňů a vyplatí se postupovat pěkně pomalu – jednak aby se zachytily všechny chloupky a jednak aby nebyla pokožka zbytečně podrážděná a chloupky nezarůstaly. Jasně, první dva tři pokusy byly trochu divoké, ale jakmile získáte praxi, už vám to ani nepřijde jako složitý úkol. A vzhledem k tomu, že se na rozdíl od holení žiletkou nemusí epilace neustále opakovat, nějaké ty začátečnické chyby se na vaší kůži nijak neprojeví,“ popisuje Petra, které podle jejích slov epilaci usnadnil i systém SensoSmart, který vás upozorní, pokud na přístroj příliš tlačíte.

Braun Silk-épil 9 Flex se nejlépe používá večer – nejen proto, že je pokožka hezky uvolněná, ale také protože případné malé pupínky, jež se mohou po epilaci objevit, do rána krásně zmizí. „Mně se osvědčilo před epilací dopřát svým nohám jemný peeling,“ doporučuje Péťa. „A po epilaci samozřejmě pečující tělové mléko.

Braun Silk Épil Flex

Na celé tělo

To já byla trochu odvážnější a Braun Silk-épil 9 Flex použila nejen na nohy, ale i na ruce a podpaží. Překvapilo mě, že i když se jedná o poměrně citlivé oblasti, nebyl to s tímto epilátorem problém. Naprosto skvělá je podle mě flexibilní hlavice, která se skvěle přizpůsobí všem konturám. To u mého předchozího – a nepříliš oblíbeného – epilátoru nebylo, takže mám i srovnání. A za mě je to rozhodně zlepšení!“ chválí Lenka. A ještě dodává, že musí vyzdvihnout i rukojeť. „Pro někoho se to může zdát jako maličkost, ale věřte, že když se vám epilátor špatně drží, máte práci s ním dost ztíženou. Braun Silk-épil 9 Flex skvěle padne do ruky. A světélko SmartLight, díky kterému nepřehlédnete jediný chloupek, už je pak takovou třešničkou na dortu,“ usmívá se Lenka.

Braun Silk-épil 9 Flex můžete používat jak na suché, tak i mokré holení. Je celý vodotěsný, takže ho s sebou můžete klidně vzít do sprchy nebo do vany. „Mně osobně vyhovuje epilace ve sprše – pokožka je díky horké vodě krásně uvolněná a chloupky se jednoduše uvolňují,“ říká Lenka.

Ze začátku je dobré epilaci provádět jednou týdně, pak se ale intervaly mezi procedurami prodlužují. „Představa, že nebudu muset chloupky řešit třeba tři týdny, je prostě skvělá,“ těší se Lenka. A vlastně i druhá testerka.

Braun Silk Épil Flex

Wellness po ruce

Braun Silk-épil 9 Flex ale obsahuje i další příslušenství. Disponuje třemi epilačními nástavci pro potřeby celého těla – masážní válečkový nástavec nejlépe využijete pro jemnější epilaci, kontaktní nástavec je určen pro bližší kontakt s pokožkou a nástavec na obličej pro citlivější oblasti. S holicí hlavou můžete holit a zastřihovat citlivé oblasti, jako je podpaží nebo linie bikin. Holicí přístroj disponuje dvěma zastřihovači dlouhých chloupků s hřebenem, který umožňuje přesné zastřihování.

Co měl ale potěšilo, je masážní nástavce, které jsou úžasné právě pro uvolnění pokožky před epilací nebo pro peeling. A nebo prostě jen tak na prokrvení kůže celého těla. Jednoduše ho vyměníte za hlavici epilátoru a už si užíváte,“ popisuje s úsměvem Petra.

Kromě toho je součástí balení také epilátor určený k péči o obličej 2v1 Braun Face. A i ten má na výměnu masážní peelingový nástavec. „V podstatě máte takovou wellness sadu kdykoli po ruce. Navíc musím ocenit i balení, ve kterém vám epilátor přijde. Koženkové pouzdro je elegantní a tak akorát na cesty,“ přidává se Lenka.

Braun Silk Épil Flex

Sbohem, žiletky!

A jak vlastně naše redaktorky testování epilátoru Braun Silk-épil 9 Flex hodnotí?

Za sebe musím říct, že pro mě byl Braun Silk-épil 9 Flex velmi příjemným překvapením. I když máte jako já nepříliš dobrou předchozí zkušenost, rozhodně si ji díky tomuto epilátoru napravíte. Skvělé ovládání, bohaté příslušenství, flexibilní hlavice… Určitě spokojenost,“ pochvaluje si Lenka.

I já z pohledu začátečníka musím chválit. I když jsem zpočátku měla obavy, jestli vůbec budu umět Braun Silk-épil 9 Flex používat, hned po prvním použití se rozplynuly. Přístroj je intuitivní, vůbec není složitý a funguje skvěle. Do rána nebylo po případném podráždění pokožky ani památky a já se už nemůžu dočkat, až budu chloupky řešit jedno za tři týdny. S Braun Silk-épil 9 Flex dám rozhodně ráda sbohem všem žiletkám,“ uzavírá Petra.

Braun Silk Épil Flex

Epilátor Braun Silk-épil 9 Flex

  • První epilátor pro ženy na světě s plně flexibilní hlavou pro snazší odstraňování chloupků.
  • Včetně nástavců FaceSpa – epilátoru, kartáčku pro čištění a masážního nástavce.
  • Technologie SensoSmart zajišťuje použití správného tlaku a pro větší pohodlí ji lze použít také pod vodou.
  • Technologie pinzet Micro-Grip (40 pinzet) ne pro dny, ale týdny trvající pocit hladké pokožky.
  • Ergonomická protiskluzová rukojeť, perfektní pro epilaci ve sprše. Pro mokré i suché holení.
  • Včetně přídavné hlavy holicího strojku a zastřihovacího nástavce pro zvláště citlivé oblasti.
  • S osvětlením SmartLight vám neuniknou chloupky, které byste jinak přehlédli.

Hodnocení redakce: 98 %

Štítky: testování

Autor článku: Petra Chmelová; Foto: Redakce