Životní styl, 11. 8. 2022

Foto: Shutterstock

Za pár dní oslaví 64. narozeniny a rozhodně nepatří do starého železa. Madonna je žijící a nadpřirozenou legendou, které nadšení pro život, obchodní umění a v neposlední řadě i postavu závidí o dekádu mladší kolegyně. Jak to jen dělá, že pořád vypadá skvěle? Neholduje mléčným výrobkům!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Madonna nic nemá zadarmo. „Nenarodila jsem se s tělem Gisele Bündchen,“ pronesla směrem ke krásné supermodelce s tím, že na svém těle pořád dře.  Z okruhů jí blízkých se dostalo, že vyzkoušela různé cvičební programy, třeba jako posilovnu šest dní v týdnu, kruhový trénink, aerobik, tanec, jógu intervalový trénink, balet, pilates a staré dobré běhání.

Pohyb jako denní chleba

Oblíbila si aštanga vinjása jógu, pro kterou je typická dynamičnost. „Je mnohem fyzicky náročnější než jiné druhy jógy. Připomíná mi tanec. Každé cvičení trvá 90 minut až tři hodiny,“ uvedla hvězda pro magazín Vogue s tím, že dnes tento typ jógy cvičí až šest dní v týdnu.

Co se týče stravování, tak Madonna většinu dní drží makrobiotickou stravu omezenou na fazole, ořechy a zeleninu, jako je brokolice, kapusta, dýně, ředkvičky a mrkev. (Principem je strava bohatá na ovoce a zeleninu, luštěniny a obilniny. Maso, vejce a rafinované potraviny jsou výrazně omezeny.)

Řasy ze slané vody

Součástí jejího jídelníčku jsou i mořské řasy a spirulina. Tyto řasy bojují s rakovinou, jsou nabité živinami a enzymy a považují se za jedny z nejzdravějších potravin na světě. Madonna Louise Veronica Ciccone je také milovnicí ryb, naproti tomu již uvedené maso a mléčné výrobky nejsou v souladu s jejím nutričním cílem zdravého stravování. A co pije?

Tajemství nekonečné energie

Aby zvládla svůj nabitý denní režim, pije zázvorový čaj, který zlepšuje průtok krve, a yerba maté, elixír nekonečné energie a mládí. Podle vědců konkrétně ženšen a právě yerba maté obsahují typ bakterií, které mohou změnit způsob, jakým tělo tráví tuk. Obojí prý přispívá k boji proti obezitě a jejím účinkům. Madonna to moc dobře ví, nicméně pitný režim prokládá i kokosovou vodou.

Tahle přírodní tekutina plná minerálů obsahuje spoustu životně důležitých elektrolytů, které doplňují potřeby jejího atletického těla. Ve skutečnosti Madonna dokonce i investovala do společnosti, jež s kokosovou vodou obchoduje. Ostatně, může si to dovolit.

Byla jsem populární i neoblíbená, úspěšná i neúspěšná, milovaná i nenáviděná. Prošla jsem si mnoha věcmi, a proto teď klidně můžu riskovat, jak se mi zachce,“ pronesla.

Zdroje: LifeAndStyleMag.com; MedicalNewsToday.com

Autor článku: Ivana Koutná