Z přírody, 22. 4. 2023

Foto: Shutterstock

Brýle, ať už sluneční nebo dioptrické, za sebou mnohdy zanechávají otlaky a tmavší místa na nose. Potřebujete se jich zbavit? Pokud máte po ruce aloe nebo okurku, považujte věc za uzavřenou.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Brýle jsou in, ať už je chcete nebo vyloženě potřebujete nosit. Proč se vám jejich vinou tvoří otlaky? Možná, že jste si koupili takové, které vám nesedí správně na nosním můstku. Příčinou jsou však i příliš těžké brýle. Vždy se tedy při jejich výběru obraťte na odborníka, který vám poradí ten nejvhodnější kousek přímo na míru. Teď ale není čas ztrácet čas. Otlaky a jiné stopy způsobené nošením brýlí se dají potlačit téměř ve vteřině. Které zbraně byste i vy měli povolat?

Citrónová šťáva

Citrónová šťáva obsahuje vitamin C, o němž je známo, že má zesvětlující schopnosti. Může také rozjasnit pokožku v postižené oblasti. Vymačkejte šťávu z jednoho malého kousku, namočte do ní dva kosmetické tamponky a ty přiložte na otlaky a tmavá místa. Nechte působit 10 až 15 minut a v závěru opláchněte vodou.

Aloe vera

Sukulent aloe vera je v kosmetickém průmyslu mimořádně populární. Může být používán interně i externě, přispívá k vyblednutí jizev i tmavých skvrn. Přitom stačí jeden aloe list. Z něj extrahujte gel a aplikujte jej na své brýle. Gel nechte zaschnout a brýle si nasaďte na nos. Takto to udělejte jednou až dvakrát denně. (Později gel šetrně setřete.)

Brambor

Brambor je úžasný bělicí prostředek čistící pokožku. Jeden syrový kus nastrouhejte a slijte získanou šťávu. Jako v předchozím případě ji naneste na brýle a nechte zaschnout. Po čase opláchněte vodou a postup opakujte – ideálně opět jednou až dvakrát denně.

Okurka

Vedle účinné brambory se v tomto případě rozhodně neztratí ani okurka. Ta vyniká zklidňujícími vlastnostmi, proto je součástí mnoha přípravků o pleť. Napomáhá při potlačování vrásek, hojení spálené kůže a jejím rozjasnění. Stačí si přiložit 2 plátky okurky na potřebné oblasti. Jemně je přitlačte zvlášť na tmavěji zbarvená místa a po několika minutách smyjte všechny stopy.

Denní frekvence je opět stanovena na jednu až dvě aplikace denně. Nic nezkazíte ani tím, když do zbraně povoláte růžovou vodu, med nebo rajčata. Regenerační účinky lykopenu, jenž se v rajčatech ukrývá, jsou dokonce tak silné, že lze s jejich pomocí zmírnit a zesvětlit všechny drobné jizvičky a strie.

Zdroje: 10 Natural Ways To Get Rid Of Spectacle Marks On Your Nose; How to remove spectacle marks

Autor článku: Lenka Šmídová