Trendy, 27. 8. 2022

Foto: Shutterstock

Nějakou záhadou se vám vlasy zamotaly natolik, že si s tím absolutně nevíte rady? Žádné obavy. Trocha kondicionéru, olivového oleje nebo jablečného octa se o vše postará! Čemu dáte přednost?

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Možná to dobře znáte i vy. Přijdete ráno do koupelny a v zrcadle na vás hledí osoba, jejíž hlavu „zdobí“ jeden velký chuchvalec vlasů. A to je vzhledem k tomu, že máte být za hodinu v práci a stále jste v pyžamu, pořádně stresující. Jenže co teď? Přestože se jako jediné východisko zacuchané patálie jeví ostré nůžky, ještě zadržte. Existují totiž prostředky, které srovnají hřívu zase do latě, a to doslova. Z čeho si můžete vybrat?

Kondicionér, ten přijde vhod

Na nic nečekejte a popadněte lahev s oblíbenou značkou kondicionéru. Menší množství pak vmasírujte přímo do vlasového nadělení a pokuste se od sebe smotané prameny oddělit prsty, popřípadě hřebenem s širokými zuby. Nepomohlo to? V tom případě své kroky směřujte do kuchyně, kde čeká další potenciální zachránce situace.

Olivový olej, kosmetika k pohledání

Z nejhoršího vás může dostat i starý dobrý olivový olej. Ten vysušeným kadeřím poskytne poctivou dávku hydratace, zatímco usnadní jejich rozčesávání. Jako bod navíc lze brát to, že díky vysokému podílu antioxidantů napravuje i letité poškození, urychluje růst a zabraňuje vypadávání. Ovšem připravte se na to, že po jeho aplikaci si s největší pravděpodobností budete muset hlavu umýt, protože naolejovanou kštici byste jako nejnovější módní trend prezentovali asi jen horko těžko.

Povolejte do akce jablečný ocet

Nebráníte se představě vlastnoručně vyrobeného „rozčesávadla“? Pak si připravte půl šálku převařené nebo destilované vody. Do té vmíchejte polévkovou lžíci jablečného octa a získanou směs přelijte do nějaké lahvičky s rozprašovačem. I tento zlepšovák přispěje ke zdárnému vyřešení spletité situace! Mimochodem, vůbec není na škodu nanést ho po celé délce, neboť zabraňuje svědění kůže a zaceluje rozdvojené konečky. Nutno dodat, že tento jablečný pomocník se neoplachuje. Pokud se bojíte případného zápachu, nemusíte. Přesvědčíte se sami, že na koruně krásy žádný neulpí.

Zdroje: BoldSky.com; HealthShots.com; NewLoveTimes.com

Štítky: krása , vlasy

Autor článku: Lenka Šmídová