Trendy, 28. 5. 2022

Foto: Shutterstock

Konečně jsme se dočkali. Ručička teploměru míří nahoru, nad hlavou nám svítí slunce a ráno už je dost teplo na to, abychom si do práce nebo školy mohly vykročit v tom nejpraktičtějším a nejpohodlnějším kousku – sukni! Jste připravené zjistit, které trendy v aktuální letní sezóně hýbou světem módy?

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Sukně jsou symbolem ženskosti a také skvělým pomocníkem. Ukážou totiž přesně ty křivky, které potřebujete, a tu a tam pro změnu zakryjí nějaké ty drobné nedostatky. Přestože se v současných módních kolekcích na jaro/léto 2022 objevují různé střihy a délky, jeden typ sukní dominuje nad ostatními – ultra mini. I když se touto délkou vracíme do éry kolem roku 2000, nebojte, na své si přijdou také ženy, které preferují mnohem umírněnější varianty, vhodné i do práce.

Nohy až do nebes

Minisukně jsou hitem nadcházející letní sezóny. Některé luxusní značky jako Dior, Miu Miu nebo Dolce & Gabbana se však rozhodly zajít ještě dál a mini délku zkrátit o polovinu na takzvanou mikrosukni. Přestože tyto velmi úsporné kusy látek zdobily na přehlídkových molech těla nejedné modelky, myslíme, že tam je i jejich místo.

Mnohem nositelnější jsou ale jejich sestry, sukně nad kolena, které jsou na léto, ať už do města nebo k vodě, jako dělané. Zejména, pokud jste majitelkami dlouhých nohou. Plisované sukně budou zase skvělou volbou na pracovní schůzky.

Co dokáže jeden kus látky

Úzké, široké, barevné nebo jednobarevné s průstřihy či bez. Nemusíte být vysoká ani hubená, šaty si může dovolit každá z nás. Musíte jen vědět, po kterých kouscích sáhnout. Letos si pořiďte do šatníku alespoň jedny barevné. Mají tu výhodu, že si nemusíte lámat hlavu s ostatními doplňky, a přesto vypadají báječně a zaujmou hned na první pohled.

V roce 2022 jsou obzvlášť oblíbené odstíny růžové, od fuchsiové přes malinovou až po pudrovou.

Jak vybrat střih podle typu postavy?

Pokud jste obdařenější v horní části více než v té dolní, je dobré odpoutat pozornost od středu těla. Vyhýbejte se tedy výrazným páskům a vzorům v oblasti břicha. Naopak, výstřih do V podpoří křivky a dodá vám na sebevědomí.

Disponujete-li výraznějšími boky, doporučujeme volit šaty, které budou rafinovaně šité zejména v horních partiích tak, aby postava získala na symetrii. Skvěle poslouží volány nebo odhalená ramena. Ženy s postavou přesýpacích hodit si mohou dovolit prakticky vše, vítaným společníkem je ale pásek v oblasti pasu, který podtrhnou ženskou siluetu.

Za princezny

Trendy stranou. Dívčí oblečení by mělo být v první řadě pohodlné. Každá maminka totiž dobře ví, že dítě je od rána na nohách ve školce, škole nebo venku na hřišti, a tak potřebuje outfit, kterému nevadí tráva, písek nebo nějaká ta občasná skvrna.

I praktické oblečení ale může působit princeznovským dojmem. Zejména, když je zdobené volánky, hravými vzory nebo květinovým potiskem v pastelových tónech.

Zdroj: TZ Sam73.cz

Štítky: léto , móda

Autor článku: Ivana Koutná