Trendy, 2. 9. 2022

Foto: Shutterstock

Víte, že běžný prášek na bolest, který uchováváte ve vašem „pohotovostním“ šuplíku, funguje jako zázračný elixír mládí? A zvláště v případě, že ho spojíte s medem, jogurtem nebo citronem!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Neexistuje asi nikdo, kdo by nechtěl mít mladistvou tvář se sametově hebkou kůží. Jde tohle zbožné přání proměnit v realitu? Představte si, že ano. A dokonce bez nutnosti drahé kosmetiky nebo dlouhého pobytu na klinice estetické medicíny. Tajemstvím nestárnoucího vzhledu je obyčejný aspirin!

Léčivo s překvapivým bonusem

Aspirin patří do skupiny nesteroidních protizánětlivých léků a zpravidla se využívá při bolestech, horečce, nachlazení i chřipce, přičemž v malých dávkách zabraňuje tvorbě krevních sraženin. Jeho hlavní účinnou složkou je kyselina acetylsalicylová, která byla vůbec první synteticky získanou látkou pro výrobu léčiv. Kromě toho, že tento medikament ulevuje od nepohodlí, můžete s jeho pomocí také dosáhnout zářivé pokožky bez vrásek, akné a dalších nedokonalostí. S čím ho pro maximální efekt zkombinovat?

Mládí v rytmu citronového osvěžení

K přípravě masky, která prokazatelně zpomaluje stárnutí, budete potřebovat tři rozdrcené aspirinové tablety a tři polévkové lžíce citronové šťávy. Obě „suroviny“ důkladně promíchejte, naneste na tvář a nechte deset minut působit. Poté smyjte veškeré pozůstatky vlažnou vodou a použijte váš oblíbený hydratační krém. Fantastické výsledky slibuje i následující recept…

Med a jogurt? To by šlo

Na med jakožto zkrášlující ingredienci sázela už egyptská královna Kleopatra, která si ho pravidelně přidávala do lázně. Včelí sladidlo hydratuje, vyživuje a regeneruje, zatímco je účinným likvidátorem tmavých kruhů pod očima. Ani schopnosti přidaného jogurtu ale nepřijdou vniveč, neboť tento mléčný výrobek snižuje viditelnost stávajících a omezuje tvorbu nových vrásek. Rovněž zabraňuje infekcím, odstraňuje odumřelé buňky a obnovuje pH pokožky. Zároveň stahuje rozšířené póry a vyrovnává tón pleti. Spojíte tyto mocné přísady s aspirinem a budete postupovat jako v předchozím případě?

Zdroje: Aspirin: The Magic Ingredient For a Face Mask; Anti-Aging and Anti-Acne Aspirinn Face Mask

Autor článku: Ivana Koutná