Trendy, 20. 7. 2022

Foto: Shutterstock

Chystáte se na zaslouženou dovolenou a tentokrát si budete užívat relax na plážových lehátkách obklopeni nekonečným modrým obzorem? Dopřejte relax i svým vlasům. Bez správné péče může být pobyt u moře pro vaše kadeře spíše utrpením než odpočinkem.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Vsaďte na čistou vodu

Slunce je pro nás významným zdrojem energie, silné UV záření může ale způsobit mnoho problémů jak naší pokožce, tak vlasům. Škody napáchané nesprávným sluněním pak můžeme dávat zpět do pořádku mnoho měsíců.

Hydratujte zevnitř i zvenku. Dostatečný přísun tekutin je základ, nezapomínejte ale také opláchnout vlasy od slané vody po každém koupání. Pokud není v okolí dostupná sprcha se sladkou vodou, mějte při ruce láhev naplněnou z domova. Sůl nestihne vlasy vysušit a nestane se z nich tak během chvilky chemlon.

Naučte se vlasy chránit

Naše podnebí se od klimatických podmínek přímořských států zásadně odlišuje. Běžnou péči bychom měli doplnit o produkty určené k ochraně vlasů před UV zářením, které lze dnes pořídit v podobě sprejů, olejů či krémů. Vlas obalí a zabrání tak vnějšímu poškozování.

Zejména krémy chrání proti slunečním paprskům a nedovolí soli proniknout do vlasového vlákna. Velmi účinnou ochranou jsou také šátky a klobouky, které navíc působí velice elegantně.

Péči nepodceňujte

Uchovat si stejně krásné a lesklé vlasy po celé léto není velká věda, ale musíme mít na paměti pravidelnou péči. Zintenzivnit svou starost se hodí zejména v období před dovolenou. Pořiďte si regenerační masku, ideální jsou ty, které obsahují keratin. Vhodné jsou na všechny tipy vlasů, ale ocení je zejména ti se suššími či poškozenými vlasy. Vlasy vyživí, ale současně nezatíží tak, že budete mít celý den pocit zplihlé hřívy. Tyto produkty působí zároveň jako okamžitá regenerace.

Kvalitní šampón a kondicionér jsou samozřejmostí. Vyberte si ten, který obsahuje vyživující a hydratační složky. A pokud již za pár dní vyrážíte a nemáte čas dlouze studovat, co je vhodné a co ne, pořiďte si speciální šampón k moři a kvalitní masku. Tato kombinace vás ochrání před slunečními paprsky, odstraní z vlasů sůl a nepřijdete tak ani o svoji barvu.

Zdroj: TZ Nouvelle

Autor článku: Lenka Šmídová