Trendy, 7. 10. 2022

Foto: Shutterstock

Masáž hlavy podporuje růst vlasů, uvolňuje mysl a nervový systém. Příjemná je jen tak, sama o sobě, nicméně speciální "masážítko" taky svede doslova divy. A co takové oleje? Použijte tyhle!

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Masáž vlasové pokožky a vlasů teplým olejem je skvělým způsobem, jak se zbavit stresu a vyživit pokožku hlavy. Provádět by se měla ideálně jednou za týden, ale i v méně časté frekvenci má rozhodně co nabídnout. Zbaví lupů a svědění, podpoří cirkulaci krve, posílí jak kořínky vlasů, tak i samotné prameny. Masáž také uvolňuje svaly v oblasti krku. Příjemná vůně vybraných olejů jen podpoří její účinky. Které použít?

Kokosový olej

Kokosový olej je při pokojové teplotě pevný a taje zahříváním ve vašich rukou. Zrovna „kokosák“ má jak antibakteriální, tak i fungální vlastnosti a je úžasný pro suchou pokožku hlavy a hrubé vlasy bez života. Teplý (nikoli horký) olej vmasírujte ho do pokožky hlavy, tu následně celou zakryjte igelitovým sáčkem a navíc ještě překryjte ručníkem ponořeným ho horké vody. Takto nechte 30 až 60 minut působit (a klidně i déle, pokud je to možné). Omyjte jemným přírodním šamponem.

Jojobový olej

Jojobový olej není ve skutečnosti olej, ale nemastný tekutý vosk. Pomáhá rozpouštět kožní maz při odblokování pórů, čímž zajišťuje zdravější prostředí pro pokožku. I on je pro masáž naprosto báječný. Hydratuje, snadno se vstřebává a pochopitelně, že se dá smíchat i s esencemi, jako třeba éterickým levandulovým olejem, jež je účinný v boji proti lupům a při vypadávání vlasů.

Sladký mandlový olej

Mandle v tekuté podobě zpevňuje vlasy, stimuluje jejich růst, zklidňuje, je velmi bohatá na obsah proteinů a vitaminy A, E a F. I ji mírně zahřejte a naneste na svoji „mozkovnu“. Udělá vám dobře!

Ricinový olej

Ricinový olej má přírodní antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti. Obsahuje vysoký podíl vitaminu E, minerálních látek, bílkovin, omega 6 a 9 mastných kyselin. Promašťuje a doporučuje se pro rychlejší růst vlasů, obočí i řas. Ocení ho i suché konečky vlasů.

Olivový olej

I olivový olej je bohatý na živiny a vitaminy, proto je další vynikající volbou. Bojuje proti lupům a pochlubit se může i vitaminem E, který patří ke známým antioxidantům. Přimíchejte k němu esenciální ylang ylang, podpořte růst vlasů a zároveň optimální produkci mazu. Jdete do toho?

Zdroje: Best Oils For a Relaxing Head Massage; Oil massage for your hair: All you need to know

Autor článku: Ivana Koutná