Trendy, 2. 11. 2023

Foto: Shutterstock

Existuje nějaký způsob, jak stárnout pomaleji? To víte, že ano. A nejsou v tom žádná kouzla! Tajemstvím je vnější aplikace vylouhovaného zeleného čaje. Mimochodem, tahle péče také zastavuje padání vlasů a urychluje jejich růst.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Zelený čaj je nedílnou součástí zdravého životního stylu. Svým pravidelným konzumentům nabízí pomoc při regulaci cholesterolu, snížené riziko kardiovaskulárních chorob, rychlejší metabolismus i ochranu před rakovinou. To ale není všechno. Vzhledem k tomu, že zprostředkovává vysoký podíl antioxidantů, enzymů, aminokyselin, vitaminů i minerálů, může jeho vnější aplikace zlepšit i vizáž. Jaké konkrétní má tahle „čajová kosmetika“ účinky?

Zpomalená tvorba vrásek

Jde-li o mocný elixír mládí, pak výše zmíněný nápoj jeho přísná kritéria do puntíku splňuje. Vyvážený poměr cenných látek omlazuje pokožku, zatímco ji rozjasňuje, hydratuje a vyživuje. Stejně spolehlivě ovšem odstraňuje odumřelé kožní buňky a toxiny, přičemž zabraňuje zánětům a léčí akné.

Teď se asi ptáte, jak to zařídit, aby se z uvedených benefitů mohl radovat i váš obličej. Rozřízněte dva použité sáčky zeleného čaje a přendejte do misky jejich obsah. K němu přidejte lžičku medu a trochu citronové šťávy. Vzniklou masku nechte působit přibližně 10 minut, následně ji opláchněte vlažnou vodou.

Spolehlivé řešení tmavých kruhů pod očima

Vzbudili jste se s nehezkým „bonusem“ v podoční oblasti? Vaše rozčarování se dá pochopit, protože tmavé kruhy pod očima nebudí ten nejlepší dojem. Naštěstí je tu záchrana, kterou představuje uvedený životabudič. Pokud jeho vylouhované pytlíky dáte na půl hodiny do ledničky, a poté si je přiložíte na zavřená víčka, máte po starosti.

Vlasy, po kterých léta toužíte

Závěry americké studie publikované v magazínu Journal of National Medical Association sdělují, že vlivem přítomných katechinů je zelený čaj prostředkem, který prokazatelně zabraňuje vypadávání vlasů a urychluje jejich růst. Stačí ho ve formě finálního oplachu po běžném mytí využít jednou týdně! Díky tomu bude hříva chráněná i před nepříznivými vnějšími vlivy a získá lesk. Sluší se dodat, že toto ošetření rovněž usměrní tvorbu mazu na pokožce hlavy.

Zdroje: 5 Benefits of a Green Tea Face Mask and How to Make One; Top 6 Benefits of Green Tea for Skin

Autor článku: Lenka Šmídová