Trendy, 28. 9. 2022

Foto: Shutterstock

Někteří z nás pod vlivem podzimního počasí volí outfity v barvách, jako je hnědá, černá nebo kombinace šedé. Pravda je, že počasí v těchto měsících často přináší déšť, sychravo a mrholení - ovšem proč se neobléct trochu veseleji?

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

Elegantní i praktická parka

Rána už mohou být docela chladná a krátké bundičky je třeba vyměnit za něco teplejšího. Ani bunda, ani kabát, ale to nejlepší z obou dohromady.  Inspirujte se a vyzkoušejte různé střihy a barvy. Součástí bundy by měla být kapuce, která může být odepínatelná a podle vlastních preferencí zdobená například lemovaným kožíškem.

Pokud neplánujete vlastnit více kousků, vybírejte tak, aby bunda byla všestranná a lze ji nosit téměř ke všemu. Bunda typu parka je pohodlná a její střih umí být tak univerzální, že sluší snad každému typu postavy.

Vestička pro každou příležitost

Ani v období, kdy se začíná venku mírně ochlazovat, není důvod se oblékat do nevzhledných tlustých svetrů nebo bund. Najděte kompromis, který vám přinese teplo, nepromokavost, ale také příjemný pocit z hezkého oblečení. Zateplené dámské vesty mají padnoucí střihy, které lichotí každé postavě. Máte raději kapuci, nebo si potrpíte na klasický střih s límcem?

Vesty mohou mít celorozepínací zipy, kapsy i odepínací kapuci. Vyberte si z prošívaných nebo hladkých modelů, s kožíškem nebo bez, z nepřeberných vzorů a barev. Skvěle vám zahřeje tělo a umožní volný pohyb rukou. Díky praktičnosti ji lze nosit fakticky celoročně a budete se cítit komfortně za každého počasí.

Nepodceňte déšť

Nepromokavé kabáty se již velmi často objevují v sortimentech módních známých značek. Designeři dokážou pršipláště velmi dobře propracovat a jediný rozdíl od klasického trench coatu je v použitém materiálu. Velmi dobře vypadají pršipláště a pláštěnky, které mají střih kabátu. Nemusíte se obávat je obléct například do práce či na schůzku.

Možná jen aprílové počasí se vyrovná tomu podzimnímu. Zatímco ráno odcházíte pomalu v šále, odpoledne spíš přemýšlíte, jakou část oblečení odložit. Stejně rychle jako se mění teploty, mění se i počasí, proto se nevyplácí vycházet z domu bez slunečních brýlí a bez deštníku. Deštníky mají v dámské kabelce své místo snad od září až do prosince. A tak si vybírejte takový deštník, který vás nejen ochrání, ale potěší i vaše oko.

Výbava do kaluží

Do podzimního nepříznivého počasí, ve kterém déšť čaruje na chodníky velké kaluže, jsou nejvhodnější stylové holínky. Holínky jsou v současnosti vyhledávanou variantou pro nepromokavé, pohodlné boty. Dostupné jsou v mnoha variantách i barvách. S trochou kreativity jdou skvěle kombinovat k džínám, tak i k sukni.

Plánujete-li nosit holínky i v zimě, je třeba si koupit boty se zateplením, nejčastější bývají izolační podšívky z neoprenu, vlny, fleecu nebo kůže.

Štítky: móda , podtim

Autor článku: Andrea Veselá; Foto: Shutterstock