Životní styl, 2. 7. 2022

Foto: Shutterstock

S létem a příchodem letních románků si lidé stále častěji uvědomují, že nechtějí být sami, a vážný vztah hledají právě v online světě. Léto dává i mnoho možností, kam na první schůzky vyrazit. Jak tedy uspět?

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

První dojem je jen jeden

Ne nadarmo se říká, že první dojem je rozhodující, a to platí i u profilu na seznamce. „Informace, jež na profil daný člověk dá, stejně jako výběr profilové fotky může klient konzultovat s odborníky, které kvalitní seznamky mají k dispozici. Poté je určitě dobré informace o sobě aktualizovat,“ navrhuje Kristýna Mertlová ze seznamovací agentury.

V praxi to podle ní znamená, že si člověk čas od času na profilu změní či nahraje nové fotografie a vylaďuje profil k dokonalosti. Odborníci na seznamování upozorňují, že právě to je základem úspěchu. Klient by měl na profil chodit, přidávat aktuální informace, odepisovat slušně a mile i na odmítnutí.

„Podle našich zkušeností určitě doporučuji nebát se aktivně oslovovat protějšky, a to i ženám, nebo alespoň využívat možnosti dát ‚like‘ nebo zájem, aby si druhý uživatel mohl vašeho profilu všimnout a případně se ozvat zpět. Také našim klientům radíme psát unikátní zprávy, protože na seznamkách často dochází ke kopírování jednotného textu na všech profilech, a to určitě není cesta k tomu, najít si vážný vztah,“ vysvětluje vztahová koučka Iveta Piskáčková.

Není seznamka jako seznamka

Pokud se člověk podle koučky Piskáčkové rozhodne pro online seznamku s cílem nalezení dlouhodobého vážného vztahu, musí zvolit důvěryhodnou seznamku. Ta mu pomůže s přípravou profilu i vytipováním vhodného protějšku.

„Seriózní seznamka se pozná tak, že má k dispozici i odborníky, kteří klientům pomáhají s výběrem vhodného partnera. Navíc disponují ověřenými profily a nejedná se pouze o katalog lidí. Také se na nich soustavně ověřuje skutečný zájem a aktivita jednotlivých profilů,“ popisuje Mertlová.

Hlavně se nevzdávat

Podle Mertlové je fajn nenechat se odradit po první nevydařené schůzce a jak říká staré dobré přísloví, neházet flintu do žita. „Samozřejmě, že je naprosto běžné, že než najdete někoho, s kým přeskočí pomyslná jiskra, tak to chvíli času zabere. Proto všem našim klientům vždy doporučujeme, aby neměli přehnaná očekávání hned od první schůzky, a poté nebyli zbytečně zklamaní,“ vyzdvihuje Mertlová a dodává, že podle jejích zkušeností čeká láska na každého, jen je tomu třeba někdy jít více naproti.

Z našich zkušeností víme, že na jedno úspěšné rande je potřeba oslovit více než 100 profilů, u žen se jedná zhruba o 60 profilů. Proto je určitě na místě to brát jako investici do sebe, kdy se například o sobě mohu dozvědět nové věci. Pokud tolik času nemáte, je lepší oslovit právě seznamovací agentury, která tyto kroky udělá za vás a šetří tím i váš čas,“ popisuje Jakub Mertl, spolumajitel seznamovací agentury.

Bezpečnost na prvním místě

Hlavní věc, na kterou odborníci upozorňují a vnímají ji jako jisté riziko, je odhalování svého soukromí hned při prvních setkáních. „Rozhodně doporučuji být ze začátku samozřejmě upřímný, ale přiměřeně skoupý na informace. Určitě je také fajn vybírat na profil fotografii takovou, kterou člověk nemá nikde jinde a nejde tedy nikde jednoduše dohledat a spojit se jménem,“ uzavírá Mertlová.

Zdroj: TZ Date2K + TZ TvojeLáska

Štítky: sex , vztahy

Autor článku: Andrea Veselá